Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Löst sittande kläder är behagligt!

Publicerad: 12 maj 2014, 14:00

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Kläder som sitter lagom löst och ledigt är väl skönt? Nästan en mänsklig rättighet, eller vad säger ni? Löst sittande kläder är behagligt, konstaterade en utmärkt duktig person i min omgivning härom dagen. Javisst, när man lyckas strama till figuren medför det sanslös eufori att hoppa i sina brallor! Och knäppa dem. Man vill göra det igen och igen.  Blommiga sommarkjorteln svajar löst och ledigt över kurvorna! Wowhahaha, det är vår!

Så hur når man hit? Vilken metod är bäst? Alla - utom de dåliga skulle en prosaisk sjukhusbibliotekarie säga. På sin plats med en brasklapp: Vid sjukdom, extremt många överflödskilon och annan smådynga som kan täppa till viktminskningen är det en självklarhet att först tala med Tant Doktorn!

Kära läsare med inte så löst sittande kläder, så här får du det:

Ät riktig mat!

Portionskontroll – en portion mat innebär inte en restaurangportion. Den stygglingen mättar ofta 2-3 personer om det vill sig illa.

Inget mellanmålskabinett i hemmet. Rensa ut allt småtjafs, sötkrafs och slippslopp i matväg. Spräng mellanmålsarsenalen i luften om nödvändigt! Fingrarna ska bortbort! Observera inte sprängas bort utan hållas ifrån fusk- och skojarmaten.

Lyft på lilla rumpan! Det är en fördel om du kan tänka dig att ta en promenad. Gillar du träna är det supernajs, men inte nödvändigt. Börja med att gå runt tomten! Nästa gång kanske du även tar några steg kring grannens tomt. Rent av ett par rundor vissa dagar. Innan du vet ordet av har du vidgat dem till New York City Marathon! Yeah, man! Har du ingen tomt? Dumheter, det finns andra(s) tomter att runda! Rumpan i rörelse!

Öka grönsaksportionerna! Livets bästa dryck - vatten! Klunka lagom och inte så att du riskerar hjärtsvikt.

Stressen då? Den är en djävul och matar du den blir du bara större. Lär dig grunderna i dressyr!

Kaffe och desserter? Mycket gärna, men i begränsade mängder.

Roligt intresse eller någon hobby som lockar dig från överätandet är bra, men inte nödvändigt.

När är bästa tiden att börja? Nu!

Ja, det var allt. Ni märker väl att jag inte har sagt ett ord om Friskis & Svettis, avgifter till gym eller nämnt William Banting och hans kusiner? GI, Atkins, LCHF, stenåldersmat, flygvärdinnedieten, jordgubbspulver, chokladhäxbrygd, kålsoppemetoden, Viktväktarna, medelhavsmat, 5:2 och allt vad de heter. Inte knystat om träningskläder. Bara nämnt en stensäker metod.

Löst sittande kläder är behagligt!

ING-BRITT PERSSON

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev