Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Medicinsk underrättelsetjänst?

Publicerad: 14 april 2012, 05:06

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Tänk dig alla nyheter!

Tänk dig alla nyheter inom just ditt område!!

Tänk dig alla nyheter inom just ditt område samlade på ett och samma ställe ...!!!

Tips om nya böcker inom din specialitet, de viktigaste tidskrifterna med intressanta artiklar inom densamma och medicinska verk i form av e-böcker. Bara att klicka in sig och ta del av det senaste inom området. Alla nyheter uppdateras automatiskt. Artiklarna går att läsa direkt i fulltext.

Nej, det är ingen dröm. Det är sant och jag svär på min ... sjukhusbibliotekarieheder!

Kära läsare, du har just fått exempel på en av de tidsbesparande, avstressande, vilsamma, bekväma, praktiska, heta och mycket användbara tjänster som ditt sjukhusbibliotek kan utveckla. Om det inte redan har gjort det förstås? Just den här tjänsten kanske redan existerar på ditt sjukhusbibliotek, men under ett annat namn? Har du kollat? Om inte, gör det! För det är väl inte så att du enbart sitter och prasslar med tidskrifter i pappersform? Nu hör jag ett Djungelvrål från delar av vårdens folk dvs de som förtvivlat klamrar sig fast vid Den Heliga Papperstidskriften. Sjukhusbibliotekarien vrålar inte, men påpekar: Allt har sina fördelar – och nackdelar.

Vi har valt att kalla den här tjänsten för Biblioteket Bevakar hos oss på NU-biblioteket i NU-sjukvården. Kan man likna den vid en slags underrättelsetjänst ungefär som CIA, ett slags LIA – Library Intelligence Agency??

Nej, inte direkt, men CIA vet vad de håller på med. De vet vi också!

ING-BRITT PERSSON

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev