Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Motion med inlagd romantik

Publicerad: 13 augusti 2013, 13:19

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Motion på recept, bah, motion med inlagd romantik ska det vara! Med eller utan recept – motion kan vara hur roligt och inspirerande som helst. Nej, det är inte sjukhusbibliotekarier som har så här livat i motionsspåret utan en högeligen respektabel dam verksam i hälsobranschen. Kom, låt oss haka på turerna i motionsrundan och dra till Dvärsätt!

" Jo, i Dvärsätt var det bra förra onsdagen! Grönänge heter dansstället - somrigt och romantiskt, eller hur? Nu i onsdags var det inte lika trevligt - jag var nog lite trött och inte på rätt "jakthumör".

Nuförtiden när man går på dans (i alla fall pensionärsdans!!  - där får jag vara med eftersom jag är tillsammans med en sån!), så är det bara en danslåt och så byter man partner. Mitt på golvet rycker man åt sig nästa kavaljer - om man nu vill dansa med en av motsatt kön och är kvinna vilket är mest vanligt och det gäller även mig - helst en som man tänkt sig att dansa med. Om man inte ska bli helt utan partner så händer det också att man tar första bästa som är ledig. Orsaken till denna jakt eller kamp är att det är ett visst damöverskott. Karlarna dör väl undan tidigare och det märks även på dansgolvet.

Alla damer är på alerten så det gäller att hänga med annars är det bara att gå och sätta sig och spana, så man hinner rusa fram till lämplig karl efter nästa danslåt!! Faktiskt kan man då följa någon med blicken – någon som man gärna vill dansa med – och så se till att vara alldeles bredvid när han tackar den han just dansat med och jag kan bjuda upp och "ta vid" direkt! Men jag är inte så på hugget alla gånger och senast i Dvärsätt var jag lite slö. Ska förstås inte klaga – det var ju så att jag blev uppbjuden på några "herrarnas" och det var ju trevligt. De har alltid fyra damernas och fyra herrarnas - tre moderna och en gammal dans."

Ja, vad väljer ni? Fjomp-dyra gym med årskort till en kostnad som kan mätta en hel by i Sydsudan, värsta träningskläderna som gärna ska ligga i en märkesbag, stressfräsa iväg med bilen till motionshallen för att motionera (!) och det ena med det fyrtiotredje. Ska vi gissa på kaffe & bullar istället för Red Bull i pausen där på Grönänge? Varför krångla till det så förbålt? Grönänge-Dvärsätt-Republiken Jämtland för motion med inlagd romantik alldeles receptfritt!

ING-BRITT PERSSON

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev