Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Nääsloppet - håll käften och spring!

Publicerad: 22 april 2013, 21:54

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Det här låter som en av Hasse Alfredssons Lindeman-historier, men verkligheten överträffar sketchen. På Nääs slott, mellan Göteborg och Alingsås, kan man i början av sommaren delta i Nääsloppet. Det som skiljer detta motionslopp från alla andra är att det helst skall springas med förtejpad mun; endast näsandning är tillåten under Nääsloppet på Nääs. Osannolikt men sant.

Det är den framlidne frisksportaren Are Wærlands organisation Hälsofrämjandet, tidigare Allnordiska Förbundet för Folkhälsa, som tillsammans med företaget Sorena anordnar tillställningen. Loppet uppfattar jag som ett reklamjippo för Anders Olssons näringsverksamhet. Alla som deltar får en bok av kiropraktorn Phil Maffetone utgiven av Sorena förlag och efter loppet kan man för 300 kronor få en tre timmar lång föreläsning om  Anders Olssons metod Medveten andning.

Om det inte blir VD själv som föreläser kanske det blir träningscoach Håkan Wester från Military Fitness. Wester är känd för att han kan springa en mil med munnen förtejpad. Jag vet inte om de kommer tala om andningsträning för barn, men på Anders Olssons hemsida finns fyllig information om hur du lär ditt barn att andas bra. Om det skall nästa blogg handla.

MATS REIMER

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News