Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Gästkrönika

När du vill spöa skiten ur någon

Publicerad: 8 November 2017, 11:40

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.


Impulskontroll är viktig i livets alla skiften. Särskilt för mäktiga presidenter, men även för alla andra underlättar det väsentligt att ha någorlunda styrsel på sig i tillvaron. Litet som forna tiders Spirella-korsetter. Ju stadigare desto bättre skulle man kunna säga. Nu har vi alla begåvats med mer eller mindre av sådan stödkorsett. Så vad göra när hyskorna riskerar sprätta loss?

Sjukhusbibliotekarien rekommenderar lugnande läsning där man kan få utlopp för litet av varje. En utmärkt lindrande deckare som passar när man vill spöa skiten ur någon. Men inte gör det.

Lyssna till ”Jag hör sirenerna på gatan” där man i 342 sidor kan transformera sig till kriminalinspektör Sean Duffy och följa det spår av blod som länkar kropp till mördare. Det ni! Tänk Irland och ett 1980-tal med exploderande IRA-bomber på svarta regniga gator. Alla som är rädda om sina Irish lives kollar efter bomber under bilen innan de kliver in och fräser iväg till jobbet. Herr kriminalinspektör Sean Duffys kärleksliv är tomt som en plånbok före löning. Jobbets mysterier – det är många och det trillar in nya varje dag - använder han som distraktion för sitt kaputta love life.

Adrian McKinty heter författaren som skriver mäkta spänstigt och därtill mångfalt prisbelönat om den vilde fribrytaren Sean Duffy vid irländska polisen som inte är någon ”jävla upploppssnut” - med hans egna ord!

”Jag hör sirenerna på gatan” är uppföljaren till ”Kall, kall jord” som är den första boken i serien. Ja, det är en hel serie och när du lyss till sirenerna får du på ungefär sidan 230 ett recept på högst intressanta Femton-kakor. Ta bara femton av allt, rör ihop, kyl i två timmar och skär till kakor!

Ät och njut samtidigt av Sean Duffy´s humor, svart som en levrad sårskorpa. Enbart titlarna på engelska sätter fantasin i kraftigt sken: “The Cold, Cold Ground”, “I Hear the Sirens in the Street”, ”In the Morning I´ll Be Gone”, “Gun Street Girl”, ”Rain Dogs”, ”Police at the Station and They Don´t Look Friendly : A Sean Duffy Thriller”. And yes, indeed, gott folk, här har ni tigerbalsam mot litet av varje!

ING-BRITT PERSSON

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev