Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Gästkrönika

Sahlgrenska städar i tysthet ut broccolieffekten

Publicerad: 28 maj 2010, 07:31

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ingen från Sahlgrenska eller broccolibolaget har velat kommentera mina bloggar om det tveksamma i att akademins forskare borgar för en pyramidspelsliknande försäljning av broccolibaserade naturmedel. Men trots att de inte kommenterat så har de kanske läst bloggen, för nu har det städats.

På bolagets hemsida står inte längre något om kopplingar till vissa forskare, och det nämns inget om något vetenskapligt råd. Det enda (förutom i bolagets katalog) jag kunde hitta vid en googling var en del värvade försäljares egna hemsidor som berättade om olika möten där professor Nilsson, professor Nyström eller docent Hammarsten talat för bolagets produkter. Jo, jag hittade några filmer också, men ni får skynda er att kolla för snart är nog även de bortstädade.

”Min forskningsgrupp utvecklar även metoder som mäter den radikalskyddande effekten av Nrf2-stimulerare som broccoli och sulforafan. Vi har använt de här metoderna för att studera hur ofta man behöver äta broccoli och andra Nrf2-stimulerare för att få ett optimalt radikalskydd. Min grupp har även utvecklat en metod som används för att kvalitetssäkra den Nrf2-stimulerande effekten i produkter från Nature’s of Scandinavia.”

MATS REIMER

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev