Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

 Sjukhusbibliotekariens adventskalender: Lucka nummer 18

Publicerad: 17 december 2012, 23:01

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Dags att sätta ett akut juldropp! Vi vilar oss på soffan, öppnar en deckare mot stress och kanske sticker vi iväg och spanar efter en indisk tjänsteflicka som har försvunnit.

Vi löser elegant "Fallet med den försvunna tjänsteflickan" av Tarquin Hall.

Medan vi försjunker i detektivbestyren långt borta i Indien blir tomtegröten nästan färdig av sig själv. Ja, för ni köper väl inte påsgröt? Gröt i plaströr "för det är så besvärligt att koka risgrynsgröt". Struntprat! Köp en påse grötris, läs på påsen och koka gröten!

Nej, stopp ett tag! Koka riset först i vatten med en försiktig smörklick, häll sedan på all mjölken, låt koka upp, men passa noga! Inget beter sig så illslugt som en grötgryta som precis ska koka upp. När den har gjort det utan att pysa över, sänk värmen till lägsta, på med locket och nu kommer det fiffiga: Lägg ett par rostfria knivar, långa spikar eller dylikt under kastrullen, så att den inte står direkt på spisplattan. Risgrynen sväller fint av sig själva och du kan äta bästa gröten om ca 30 minuter och märk väl, lätt diska grytan efteråt. Lämna aldrig grötkoket ensamt för det kan sluta med att du får besök – av brandkåren!

ING-BRITT PERSSON

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev