Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Sjukt mycket girlpower!

Publicerad: 24 april 2012, 13:07

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Brukar du supa skallen av dig? Alldeles för många människor har för vana att göra så. Det finns bättre sätt om man vill komma bort. Bli barn på nytt och ge dig in i prinsess- och drakäventyr som är helt fria från biverkningar!

I ”Prinsessor och Drakar” som innehåller sju sagor, en för varje veckodag, får du åka berg- och dalbana genom diverse skarpa prinsess- och drakäventyr. Dejta en prinsessa dagligen för varje veckodag bjuder på en ny häftig sessa:

Måndag – reserverad för prinsessan Månstråle som äger 6 dockskåp och 42 leksaksdrakar. Alla med dammsugare.

Tisdag – Möt Tindra, en ganska så skitig prinsessa!

Onsdag – Prinsessan Onetta, en guldallergiker som får klåda av sin prinsesskrona.

Torsdag – Prinsessan Torinda äger en liten förgylld teve. En dag upptäcker hon en alldeles ny teveknapp längst ner på ena sidan...

Fredag – Prinsessan Freezia far fram på en alldeles ny sparkcykel av märket Bill, men en dag träffar hon på en fruktansvärd Drake som länge har önskat sig en sparkcykel av märket Bill...

Lördag – Prinsessan Lövkoja som nästan vet hur man kommer ut på internet.

Söndag – Sömntuta är en prinsessa som är ute och skojar hela lördagsnätterna och som därför sover ända till klockan nio på söndagskvällarna.

Vilkas fantasi har exploderat här då? Christina Björk och Eva Eriksson heter författarna och bilderboken är nästan ny för den kom 2011.

För att ytterligare förstärka upplevelsen: Hugg tag i ett eller flera barn i bilderboksåldern sådär 3-7 år – det är inte så noga – läs för dem och ögon skola tindra.

Livet bjuder på så många andra äventyr än att supa skallen av sig!

ING-BRITT PERSSON

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev