Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Gästkrönika

Sjukt roliga särskrivningar

Publicerad: 13 Mars 2015, 07:06

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


När uppstår mycket högljudda skratt i vården? Aldrig! säger omedelbart en del sötsura småkex. Fel! utropar andra mer positiva pariservåfflor och menar att det faktiskt kan inträffa. Kanske om vi läser nedanstående stycke som en skolkamrat till en av våra arbetsterapeuter har skrivit? Sjukhusbibliotekarien sänder ett varmt tack till den kollega som delade med sig av nedanstående äventyrliga särskrivningar:

”Hej!

Jag är en tunn hårig kåsör som är djur och rökfri. Full ständigt. Jag är skribent utan vidare utbildning. Jag har också några extra knäck. Till exempel gör jag student plakat. Stora, tjusiga, och sedan blir varje student för packad i en påse. Jag är även barberare. Jag har en exklusiv rak apparat. Jag är också antik handlare och har en ljus stake som jag är mycket stolt över. Den har jag i mitt kassa skåp.

I övrigt är jag som små barns pappa oftast hemma och tvättar barn under kläder.

Jag äter det mesta, gärna snabb mat. Favoriten är ren korv. Och gärna en skål kul glass till efterrätt. Samt kanske en skum tomte eller två.

Min fru är hög stadielärare. Hon har en lång varig utbildning. Jag har en halv bror som är sjuk gymnast.”

Visst blir vi övertygade av språkekvilibristen och ångermanlänningen Jacke Sjödins egna ord här ovan? Det spelar roll om man särskriver eller inte. Klar komik kan det bli!

ING-BRITT PERSSON

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev