Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Ska allergiker få hänga på krogen?

Publicerad: 9 juni 2014, 10:57

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Allergikern eller hunden? Vem ska det tas mest hänsyn till? Just när jag packar upp färska dagstidningar här i vårt medicinska bibliotek råkar jag se en artikel om en husse som vill ta med hunden på krogen. Ja, på restauranger och etablissemanger överhuvudtaget. Tänk, det tycker inte jag är någon god idé i alla djurallergikers namn! Utgångspunkten måste väl ändå vara att människor går före djur?

Eller ska vi ha reservat, nej, restauranger menar jag förstås, särskilt för allergiker?

Det tycks vara svårt som hundägare att få ta med sig sin vän överallt. Man måste inte ha med sig sin vän överallt, säger Sjukhusbibliotekarien lent. Lämna vännen hemma när det känns som krogspring i benen eller skaffa kvällsmatte eller natthusse till voffsingen! Sedan måste du kanske ragga upp ett krogsällskap eftersom du inte kan medföra eget, men det är väl ingen nackdel? Syftet med krogbesök kan väl ändå inte vara att få umgås med din hund?!

Vi måste dessutom reservera en ”kvot” för alla ledarhundar och deras människor som verkligen behöver ha med sig ”ögonen”, det vill säga sin fyrfotakompis överallt.

Om vi tänker till ytterligare, öppnar sig här en nisch för folk i restaurangbranschen eller varför inte en ny karriär för vårdfolk som tröttnat på vården: Starta ett hundhäng, ”Hos Matte & Husse” eller varför inte ”Hundköket” eller ”Hundkäket” där det inte alls är helsjukt utan helrätt med hundar som hänger på krogen. Voffvoff!

ING-BRITT PERSSON

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev