Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Gästkrönika

Skellefteå Kraft och energi-kvacksalveri

Publicerad: 11 Oktober 2015, 21:16

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.


På energiföretaget Skellefteå Krafts´ hemsida går det att boka en ”annorlunda energirådgivning” med bolagets ”senaste experter”.  Den nya expertisen består av en ”kaosmagiker”, en kristallterapeut och en Feng shui- expert. Det finns också tre filmsnuttar på sajten där energi-experterna berättar lite kort om sina respektive fält, (no pun intended).

Här kan du boka en 30 minuters rådgivning via videosamtal med någon av våra experter, eller ladda upp en planritning eller bild på ditt hem för att få hjälp med allt från inredning till utdrivning

Min första tanke när jag läste detta var att det självklart är frågan om ett skämt, ett PR-trick, en gimmick – En förhoppning som kändes mindre trolig efter en sökning på ”experterna”. Skellefteå Krafts nya medarbetare är ”äkta vara” och erbjuder en kavalkad av alternativa metoder på sina respektive hemsidor, däribland regressionsterapi, exorcism, astralresor, distanshealing och ”en genomgång av curry-linjer och jordlinjer”. Så oavsett vilket grundsyfte Skellefteå Kraft än må ha, så har man upplåtit en reklamplattform för synnerligen tveksamma verksamheter.

Jag vet inte om Skellefteå Kraft har funderat över att utsatta människor i värsta fall kan fara illa eller att det kan te sig märkligt att ett företag som säger sig värna forskning och vetenskap väljer att direkt eller indirekt främja ovetenskapligt trams.

Jag kan bara hoppas på att företagets avsikt inte är att profitera på eller driva med lidande, utsatta, sjuka människor som vill ”rena” sina hem. Kanske är det endast ett sammanträffande att Skellefteå hör till de kommuner som beviljar bidrag för elsaneringar. En åtgärd som gynnar saneraren snarare än den lidande.

Får helt enkelt hålla tummarna för att det är ett sällsynt ogenomtänkt och energisugande skämt.

Tack för ordet!

HANNA BRUS

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev