Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Gästkrönika

Stort tack för priset

Publicerad: 14 Januari 2010, 08:10

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.


Jag är glad och stolt över att ha fått Dagens Medicins lilla debattpris "Brandfacklan" (det stora debattpriset delades mellan antagonisterna Tännsjö och Lagercrantz). Det är kul att få uppskattning för de ibland provokativa bloggar jag skrivit i skilda ämnen; men finns det ämnen som jag inte kan skriva om?

Som Gunnar Biörck noterat borde en av fördelarna med att ha sin framtid bakom sig vara att man kan säga vad man tänker utan att behöva tänka på vad man säger. O m jag inte vill lämna den dagliga patientkontakten lär jag ha kommit till vägs ände i karriären, och jag är helt nöjd med det. Jag har svårt att tänka mig ett roligare jobb än det jag har, och på min fritid borde jag kunna skriva om vilka ämnen som helst.

Men även jag idkar självcensur, det gör alla. Och även om jag är en mycket liten chef ute i vårdens periferi, är signalerna uppifrån tydliga: sitter man på någon slags chefsbefattning i landstinget/regionen kan man inte offentligt kritisera sin politiska ledning eller politiska organisation. Så det kan jag inte göra. Även om jag skulle ha velat.

MATS REIMER

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev