Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Gästkrönika

Vad vill kroppen ha om sommaren?

Publicerad: 13 Juli 2015, 05:17

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.


Kroppen kan vilja ha mycket, men god, hälsosam och lättlagad mat tackar den knappast nej till vare sig vi är ”på villan” som man säger i Svenskfinland eller på landet som man säger i Storsverige, i båten, i husvagnen eller helt enkelt bara är hemma. Kanske torkar svetten i vården, både sin egen och patienternas, i väntan på senare semester i höst.

Nyfödda lilla fräscha snabb-Bibeln ”4 veckor på sjön : god mat i båten” av Jennie Gillander. Nautiska Förlaget, 2015 inspirerar oss i vilket läge vi än befinner oss.

Två gasplattor, en liten kyl och en grill måste vi ha, men sedan är det bara att segla iväg på ”Kryss hela jävla dagen”. Ja, ett av kapitlen heter faktiskt så och då handlar det om snabb båtlagad varm soppa och raggsockor för att få liv i oss efter just en sådan dag.

”Planera hemma” kapitlet liksom Jennies övriga råd är en riktig rubingruva för alla som vill gena litet med bränslet vare sig det är sommar eller inte.

Hemlagade müslin slår ut all färdigköpt för evig tid. Får dig att susa rakt upp i frukosthimlen, wrooom! Vackra bilder från seglatser tar dig ut på havet, inte minst gourmethavet och Sjukhusbibliotekarien önskar härlig seglats!

ING-BRITT PERSSON

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev