Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Gästkrönika

Virtuell adventskalender 2009

Publicerad: 1 december 2009, 12:56

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Så här mixtrar du till en virtuell adventskalender för barn och ungdomar samt alla andra som ivrigt väntar på julen. I sista minuten förstås, men än hinner du!'

Tänk snabbt efter och kläm sedan ur dig dina bästa och klokaste livsråd på cirka 15-20 minuter. Kasta bara ner dem vartefter de dyker upp i ditt huvud. 24 stycken bör du kunna få ihop. Nu har du en adventskalender med din egen högst personliga touche färdig att ge bort! Klicka sedan iväg ett råd om dagen lämpligen sent på kvällen eller tidigt om morgonen, så att ”luckan” dvs mailet eller sms:et finns färdigt att öppna till frukost.

Det är roligt att dela med sig av sin livsvisdom. Huruvida de unga uppskattar denna något annorlunda kalender är förstås en helt annan sak. Garanterat får de ingen liknande gåva av någon annan givare. Dessutom kan du fläska på med otroligt många bra förnuftiga råd, tips och förmaningar kamouflerade i adventskalenderform. Om ett eller annat visdomsord till äventyrs skulle gå in, så är det mer än OK eftersom alla ändå måste få lov att göra sina egna dumheter/erfarenheter här i livet.
”Livet är som en högläsning på sanskrit för en ponny”, sade en gång den amerikanske rockmusikern Lou Reed (f 1942).

Vem kan ge några råd i sådant?!

ING-BRITT PERSSON

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev