Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Krönika

Petra Hedbom: Betrakta AT-läkaren som en del av din arbetsgrupp

Publicerad: 14 Februari 2018, 10:39

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.


”Jag vet att jag är saknad om jag inte kommer till jobbet. Jag känner mig behövd varje dag”. En av AT-läkarna på Västerviks sjukhus sammanfattar varför hon trivs så bra just där. Det låter självklart först. Att ingen skulle bry sig om jag plötsligt inte dök upp på jobbet ger snabbt en obehaglig ilning i magen.  Men så kommer jag att tänka på andra gånger i livet på helt andra jobb. Tillfällen när jag starkt känt ”nej kolla inte på mig, jag kan inte det här egentligen, jag är en bluff!”. Då jag intensivt önskat att ingen märkte mig eller sett att jag aldrig kom.

En gång gömde jag mig bokstavligen bakom en kaffeautomat för att jag var så skärrad inför en ­uppgift. Ingen hållbar strategi men fungerade i stunden.

Just i övergången från studietid till yrkesliv, när teoretiska kunskaper ska förvandlas till skarpa lägen tror jag den känslan har extra lätt att dyka upp. Och den är dubbel för samtidigt som man längtar efter att göra skillnad så är det sjukt läskigt.

Kombinationen av att få ta ansvar och att faktiskt kunna kliva tillbaka när situationen kräver är central på nya jobb. Att som AT-läkare ges förutsättningar till den balansen är något som alla undervisningssjukhus borde prioritera högt. För om det inte känns okej att som ny ställa frågor eller att komma med förslag trots att man inte är stensäker på att ha rätt, hur ska man då kunna utvecklas i sin profession? Jag är säker på att en läkares vardag är utmanande nog utan en stress över att råka ställa en onödig fråga.

Sylfs årliga AT-rankning visar att bristande stöd och handledning hör till det som drar ner betyget för tiden som AT. I samma rankning placerar sig mindre sjukhus genomgående högre upp än universitetssjukhusen.

Det är lätt att sätta likhetstecken mellan litet och nöjda studenter, men självklart är det inte så enkelt. Däremot tror jag förmågan att se även nyanställda AT-läkare som en del av arbetsgruppen och som en ”riktig” kollega är ett koncept som gynnar alla. Och jag skulle tro att det också ökar sannolikheten för att det faktiskt blir en kollega så småningom.

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Petra Hedbom

Reporter

petra.hedbom@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev