Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Krönika

”Bristen på vårdplatser lär finnas kvar efter valet”

Publicerad: 13 september 2014, 14:04

Nu i valtider lovar man och brinner för, satsar och brer på. Men mig lurar man inte. Jag vet precis vilket folkparti jag ska rösta på men har inga som helst illusioner om några mirakelkurer för vården.


Nu i valtider lovar man och brinner för, satsar och brer på. Men mig  lurar man inte. Jag vet precis vilket folkparti jag ska rösta på men har  inga som helst illusioner om några mirakelkurer för vården. Nej, det blir nog samma bekymmer med bristen på vårdplatser och budgetunderskott efter valet vem som än styr.

Det handlar inte så mycket om politik eller retorik, tror jag, utan om enskilda beslut som fattas av enskilda individer som bidrar till att skapa ett allt mer etiskt urholkat system där jag får allt svårare att trivas.

Vi levererar vård i världsklass heter det. Ja, vi gör ständiga medicinska landvinningar och ändå upplever jag ett tvivel? En trötthet som är oroande. Och inte bara jag. I spaltmeter efter spaltmeter, korridor efter korridor, hörs missnöjesyttringar från desillusionerade och utmattade medarbetare och chefer. Bristen på etik och logik har gjort sjukvården till en energi tjuv.

Få är egentligen trötta på yrket i sig. Vi tycker om att arbeta med patienterna, prata med anhöriga och hjälpa varandra. Men vi lider av att förutsättningarna för att göra ett bra jobb – när man går hem och känner sig nöjd med sin insats efter dagen – har blivit allt sämre.

För mig är det obegripligt hur en chef som intervjuades om vårdplatser i en och samma mening uttalar att hen inte är orolig för patientsäkerheten men möjligen för arbetsmiljön. För att i nästa mening säga att man ” ... alltid prioriterar patientsäkerheten, vilket kan betyda att medarbetare ibland får jobba ännu hårdare. Men det är för att kunna hålla patientsäkerheten.”

Jag baxnar inför den bristande logiken. Det går inte ihop. Jag skulle kunna kontra med att säga: Man prioriterar aldrig patientsäkerheten så länge man inte skapar en god arbetsmiljö. Brist på vårdplatser, medarbetare och tid att utföra arbetet på ett säkert sätt är vår arbetsmiljö i dag.

Det är den verklighet som man vill rekrytera nya medarbetare till. Det är den tråkiga vardag man säger sig vilja ”paketera och göra reklam för”.

Ingen, ingen kommer någonsin att tycka att en sådan arbetsmiljö är attraktiv.

Om man därtill adderar att vi har mycket små möjligheter att påverka upphandling av läkemedel eller IT-system och gång på gång begår misstag som leder till vårdskador för att vi saknar kontinuitet, kompetens och kommunikation som är tillräckligt bra – ja, då känns det inte heller så lockande med vården.

■ Jag vill trivas på jobbet!
■ Jag vill arbeta i en miljö som inte får mig att längta bort.
■ Jag vill inte journalföra låtsasåtgärder för att dra in pengar till kliniken.
■ Jag vill arbeta långsiktigt och etiskt försvarbart – inte kortsiktigt och ekonomiskt.
■ Jag vill kunna säga som det är utan att kallas illojal eller hotas.
■ Jag vill att ansvar för patientens väl ska ligga till grund för varje beslut. Inte kronor, ören, sjukhusets anseende eller någons ego.

Relaterat material

”Rätt vad det är tar något ner en på jorden igen”

”Jag ska försöka minnas schmocket från en bra boll”

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev