Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Krönika

Carl-Magnus Hake: Godsakerna som Pfizer vill komma åt

Publicerad: 16 maj 2014, 14:13

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Den allmänna bilden i Sverige tycks vara att amerikanska Pfizer vill lägga vantarna på svenskbrittiska Astra Zeneca för att få lägre skatt i Storbritannien. Inte minst gjorde regeringen en stor sak av detta vid en pressträff tidigare i dag. Och självklart lär skattefrågan vara en viktig orsak, men de närmaste dagarna har det stått klart att en troligen ännu viktigare anledning för Pfizer är att komma över Astra Zenecas pipeline inom onkologi.

Cancer har seglat upp som det allt mer dominerande området inom läkemedelsutvecklingen. Men varken Pfizer eller Astra Zeneca tillhör de allra tyngsta bolagen inom fältet.

Astra Zenecas onkologiprofil har dock stärkts märkbart på senare tid. Och redan efter förra årets Asco-kongress, den stora årliga cancerhändelsen i USA, fanns det analytiker som hävdade att Astra Zeneca var det företag som lite i tysthet presterat bäst resultat.

Inför årets kongress, som hålls i nästa månadsskifte i Chicago, slår Astra Zeneca på trumman desto hårdare. I onsdags, när årets Asco-abstract blev offentliga, passade man på att i en av sina alltmer frekventa pressreleaser puffa för de 17 abstract som företaget kommer att presentera på kongressen.

Astra Zenecas höjda tuppkam inom cancerområdet har inte passerat obemärkt förbi hos den amerikanska jätten. I utskottsförhören i det brittiska parlamentet i veckan framhöll Pfizers svenske forskningschef Mikael Dolsten styrkan i de bägge företagens kombinerade forskningsportfölj inom onkologi. Det gällde att kunna konkurrera med företag som Roche och Novartis, enligt Dolsten.

(Sedan är det en annan sak att han varken specifikt nämnde detta skäl eller de skattemässiga fördelarna när han i går skrev ett öppet brev på svenska om affären. Där handlade det mer om klyschor, som att stärka forskningen och ta fram bättre läkemedel till världens patienter.)

Framförallt är det en sak i Astra Zenecas cancerpipeline som Pfizer sannolikt är extra intresserat av, nämligen immunterapi. Behandlingar som stärker kroppens eget immunsystem att bekämpa tumörer har på kort tid blivit det hetaste inom utvecklingen av cancerläkemedel. Och som Astra Zenecas Sverige-vd Jan-Olof Jacke lite förnöjt påpekade på Dagens Medicins lifescience-dag i veckan så har Pfizer ingenting inom detta område.

Visserligen ligger Astra Zeneca efter företag som MSD, Bristol-Myers Squibb och Novartis inom immunterapi. Men företaget är åtminstone med i racet. I förra veckan satte man till exempel i gång en fas 3-studie av läkemedelskandidaten Medi4736 hos patienter med spridd småcellig lungcancer. Detta genom att hoppa över en konventionell fas 2-studie.

Medi4736 är för övrigt en antikropp mot signalmolekylen PD1 i immunförsvaret och tillhör därmed en läkemedelsklass som får anses vara det hetaste inom det heta, inte minst på grund av att samma läkemedel kan utvecklas mot ovanligt många tumörtyper. En annan läkemedelskandidat med samma mekanism är MSD:s MK-3475. Enligt branschpressen undersöks nu denna substans vid inte mindre än 30 tumörtyper och anses inom MSD vara en forskningsportfölj i sig själv.

Självklart vill Pfizer lägga beslag på en sådan typ av läkemedel.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Carl-Magnus Hake

Reporter

carl-magnus.hake@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev