Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Krönika

Vi byter till en modernare form och tar nyheterna ett snäpp till

Publicerad: 4 maj 2010, 12:15

Nu när våren är här på allvar är det dags att byta ut de gamla vinterkläderna mot något lite lättare och färggladare.


Vi på Dagens Medicins redaktion har tillsammans med formgivaren Jacek Utko försökt hitta en form för tidningen som är lite modernare och som passar bättre till det innehåll som vi har i dag.

Omvälvningarna inom sjukvården är större än någonsin. Befolkningen blir äldre och mer krävande, de medicinska framstegen fortsätter och de ekonomiska resurserna är begränsade. Kraven på att snabbt ta till sig nya behandlingsmetoder ökar. Trycket från allt fler kommersiella aktörer inom sjukvården blir allt starkare. Sam­tidigt driver politikerna fram en ny organisation av vården. De politiska partierna skiljer sig åt kring hur förändringarna ska ske, men alla vill förändra.

Allt det här betyder att svensk sjukvård nu mer än någonsin behöver en fristående tidning och webbsajt som berättar om de nyheter som finns, men som också kritiskt granskar det som sker. Det är för att klara av att göra vårt arbete bättre och för att kunna presentera det på ett attraktivare sätt som vi nu förnyar oss.

Vi kommer även i fortsättningen att vara det ledande nyhetsmediet inom sjukvården. Men vi kommer att lägga lite mer tid och energi på några jobb där vi går lite djupare och presenterar ett bredare material. Detta är saker vi naturligtvis alltid har gjort, men nu kommer vi att göra det mer konsekvent och ha minst en mer omfattande nyhetsartikel i varje nummer. Vi kommer att göra fler egna undersökningar, men också sätta de aktuella frågor som det pratas mest om inom sjukvården i fokus.

Vi kommer att ha fler medicinska artiklar i huvudtidningen än tidigare. Vi ska vara först med att berätta om de viktiga medicinska nyheterna på ett tydligt och enkelt sätt. Vi ska ha fler analyserande medicinska artiklar där vi sätter in nyheter i ett bredare perspektiv.

Vi ska fortsätta att vara det ledande debattorganet för­ svensk sjukvård. Vi samlar nu debattartiklarna på ett ännu tydligare sätt.

Jag hoppas verkligen att du ska tycka om vår nya skrud och att du tycker att vi skriver om rätt frågor på rätt sätt. Vare sig du tycker det eller inte kan du väl mejla mig och säga vad du tycker. Vad blev bättre, vad blev säm­re, vad saknar du? För att vi ska bli riktigt bra behöver vi också dina tips om vad vi borde skriva om. Mejla dem också till mig.

Mikael Nestius
 chefredaktör

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev