Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Krönika

Vi ger sjuksköterskor fler nyheter och en helt egen sajt

Publicerad: 2 juni 2010, 07:41

Nu satsar vi på fler nyheter om och för sjuksköterskor.


Dagens Medicin är en tidning för alla i sjukvården, men vi riktar oss huvudsakligen till alla som bryr sig om sjukvården i ett lite större perspektiv än det som bara händer på den egna arbetsplatsen. Den som vill veta vad som händer inom sjukvården oavsett om det gäller politiska beslut eller ny forskning får veta det först ­i Dagens Medicin. Analysen, åsikterna och debatten finns också hos oss.

Trots våra ansträngningar att vara till för alla som bryr sig om svensk sjukvård har jag sedan jag började på Dagens Medicin uppvaktats av såväl enskilda sjuksköterskor som Vårdförbundet och Svensk sjuksköterskeförening som alla tycker att vi är för dåliga på att skriva om sådant som mer direkt berör sjuksköterskor.

Vi har nu lyssnat på de här åsikterna och anställer en person som huvudsakligen ska jaga nyheter som berör sjuksköterskor och som ska skriva om forskning som görs av och för sjuksköterskor. Vi vill också presentera de här nyheterna på ett sätt så att det tydligt syns att det särskilt berör sjuksköterskor och vi vill att alla sjuksköterskor ska läsa sina nyheter hos oss och kommentera och diskutera dem hos oss. För att uppnå detta startar vi i dag en ny sajt som ska heta dagenssjuksköterska.se.

Jag hoppas att alla sjuksköterskor som är nyfikna på vad som händer inom sjukvården ur ett sjuksköterskeperspektiv kommer att gå in på vår nya sajt och vara aktiva där. Naturligtvis kommer dagensmedicin.se att finnas kvar som tidigare, med bredare nyheter om sjukvården och den medicinska forskningen.

För att dagenssjuksköterska.se ska bli en riktigt bra sajt behöver vi din hjälp. Vi behöver dina tips om vad vi ska skriva om, vi behöver dina åsikter om sajten och vi hoppas att du själv blir aktiv på den.

Mikael Nestius
 chefredaktör

Gå till dagenssjuksköterska.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev