Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledare

Alla tjänar på att chefer inom vården ges bra förutsättningar

Publicerad: 24 oktober 2017, 11:47

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Veckan som gått har dukats upp som ett smörgåsbord av intressanta nyheter som på olika sätt påverkar sjukvården. Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro tog i ett Facebook-inlägg upp frågan om vilket ansvar sjuksköterskekåren själv haft för att arbetsvillkoren ser ut som de gör. Hon funderade där kring dagens situation med flyttade sommarsemestrar och treskift som norm i anställningsavtal. I en intervju med Dagens Medicin utvecklade hon: ”Jag skulle vilja att vi funderade över vad som händer när vi avstår avtalsstadgade rättigheter. Vad innebär det för kollektivet och framtida kollegor?”

Sineva Ribeiro berättar att medlemmar beskrivit hur arbetsgivare redan nu berättat vad de är beredda att ge den som avstår sommarsemester 2018. Och den enskilda sjuksköterskan kanske vill ta en sådan deal för att den passar just hans eller hennes privatliv bra, samtidigt kan det på längre sikt riskera att flytta bilden av det normala för hela gruppen.

Oavsett om man håller med Vårdförbundets ordförande eller inte, är det alltid värt respekt när en ledare för en grupp tittar inåt och försöker förstå hur man själva bidragit till utvecklingen. Om arbetsgivare gör likadant ökar chanserna för att mötas om synen på vägen framåt.

Jag tycker mig se tecken på ett liknande inåtriktat och sökande egenarbete hos delar av läkarkåren i förhållande till ledarskap. Enligt Sveriges yngre läkares förening, Sylf, kunde 2009 8 procent av ST-läkarna absolut inte tänka sig att bli chef, 2016 hade andelen ökat till 22 procent. Hur har det blivit så? Vad kan göras?

Nu lyfts frågor om att göra chefskap mer attraktivt, bland annat av myndigheten Vårdanalys som i en ny rapport lämnar en rad förslag för att förbättra ledningen och chefskapet i sjukvården.

Det finns utan tvekan en hel del för arbetsgivare att göra. Chefer i sjukvården behöver rimligt stora grupper att personalansvara för, få gott stöd med administration och HR och hjälp att sålla i den ständiga nederbörden av styrning, riktlinjer och propåer upp­ifrån. Medarbetare kan också hjälpa till, genom att visa goda chefer uppskattning och lämna förslag på hur jobbet på arbetsplatsen kan bli bättre. Alla tjänar på bra chefer. Jag gillar tonen i fackförbundet Kommunals kampanj Heja chefen, som lyfter vikten av gott ledarskap för trivsel och inflytande. Har du hejat på din chef i dag?

Toppen
Att polisen och Läkemedelsverket agerar mot försäljare av cannabisolja, som säljs på nätet med påståenden om att hjälpa mot olika sjukdomar. Produkterna är inte godkända som läkemedel och den som säljer dem bryter därmed mot läkemedelslagen.

Botten
Att samhällets kostnader för sjukskrivningar uppgick till 57 miljarder kronor 2015 enligt en rapport som en Skandia-stiftelse står bakom. Sjukskrivningar är viktiga och det dåliga förtroendet mellan sjukskrivande läkare och Försäkringskassan måste få ett slut.

CHRISTINA KENNEDY

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev