Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledare

Högre lön kan inte kompensera för en orimlig arbetsmiljö

Publicerad: 28 februari 2017, 14:14

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Förra veckans kartläggning i Dagens Medicin av de satsningar som görs i alla 21 landsting för att rekrytera och behålla sjuksköterskor inger hopp. Dels för att den visar att arbetsgivarna faktiskt på bred front försöker råda bot på sjuksköterskebristen, dels för att den punkterar idén om att landstingen på något sätt bildat ohelig allians med varandra för att hålla sjuksköterskors villkor på en miniminivå.

De flesta landsting erbjuder nu mer generösa villkor än det gällande cent­rala kollektivavtalet. Flera har också i förväg infört förbättringarna från det nya avtalet för tjänstgöring på kvällar och helger. Det finns också flera som erbjuder lönetillägg utöver det centrala avtalet.

Men räcker det? Nej. För den diskussion som nu förs inom flera professioner handlar inte bara om att en lång utbildning ska löna sig. Den handlar om önskan om ett hållbart yrkesliv – där man i grunden känner att man kan göra nytta och samtidigt orka i längden. Att få mer betalt gör kanske att man biter ihop ett tag, men på lång sikt är det arbetsmiljön och känslan av att göra skillnad som bör och ska spela roll.

Vissa tror att högre löner är rätt ände att börja. I teorin fylls då luckorna igen med nytt folk och man kan börja få rätsida på arbetsmiljön. Kanske har de rätt. En annan ingång kunde vara att varje enskilt team på grästrotsnivå ser över vad som måste göras nu, vad som kan vänta och hur man kan hjälpa varandra för att göra gott för patienten på nya sätt. Klart är att enkla, snabba lösningar inte finns. Men ingen vinner på om vården börjar se lön som sveda och värk-betalning för orimlig arbetsmiljö.

Oroande tillägg: Vissa landsting vill, mer eller mindre uttalat, strypa intern konkurrens om personal. Det innebär rent praktiskt att arbets­givaren vill begränsa möjligheterna för anställda att höja sina löner genom att byta jobb och förhandla upp sin lön inom samma landsting. Utöver att ge ett ängsligt intryck tycks det krångligt rent praktiskt. Varje anställning och arbetsplats har ju sina unika krav och behov, likväl som varje sökande person har sin speciella kompetens.

Om man är överens om individuell lönesättning kan den ju inte som av en slump råka bli samma för alla.

CHRISTINA KENNEDY

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev