Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledare

Lisa Blohm: Så ska kommentarerna införas igen

Chefredaktör Lisa Blohm svarar de 69 läkare som saknar möjligheten att kommentera Dagens Medicins artiklar.

Publicerad: 9 december 2020, 05:00

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Chefredaktör Lisa Blohm.

Foto: Gabriel Liljevall


Dagens Medicin är den ledande nyhetstidningen för svensk sjukvård, skriver 69 läkare. Samtidigt är de besvikna på att möjligheten att kommentera på vår sajt försvann vid ett plattformsbyte.

De är inte ensamma om att sakna kommentarerna på sajten. Den senaste tidens reaktioner från läsarhåll har gjort Dagens Medicins roll i sjukvårdsdebatten extra tydlig. Det är förstås alltid glädjande med nya bevis på vilken roll som vår bevakning, vår granskning av sjukvården och vårt stora flöde av debattinlägg har.

Jag får erkänna att vi dock hade underskattat kommentarernas betydelse. I nuläget krävs det teknisk utveckling för att en kommentarsfunktion liknande den tidigare ska vara på plats. På längre sikt är det mycket möjligt att vi åter har en sådan lösning – men där är vi inte än.

Ni läsare har ändå övertygat mig om kommentarernas fortsatta betydelse. Så när innehållet är viktigare än formen, får man fnula på nya modeller.

Därför öppnar vi denna vecka en ny möjlighet för att åter underlätta den snabba debatten på dagensmedicin.se. Debatt­artiklar, ledare och gästkrönikor går att kommentera med hjälp av ett enkelt formulär. Detsamma gäller de nyhetsartiklar som är öppna enbart för prenumeranter, men i alla fall till en början inte övriga nyhetstexten. Möjlig­heten kommer att gälla relativt färska artiklar.

Kommentarer förhandsgranskas och publiceras dagtid vardagar. Redaktionen ser från vilken mejladress de skickas, men signatur kan användas.

Debatten om och inom hälso- och sjukvården är livsviktig. Dagens Medicin fortsätter att vara en självklar plats för den diskussionen – och med en återinförd, något modifierad, möjlighet att kommentera. Vi testar oss fram och modellen kan kräva finslipning.

Med detta passar jag på att önska alla läsare ett betydligt bättre 2021 än 2020. Nästa tryckta tidning kommer den 20 januari. Läs oss på nätet tills dess!

Kommentera

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera den här texten i din yrkesroll? Klicka här!

Kommentarer förhandsgranskas.

 

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Lisa Blohm

Chefredaktör och ansvarig utgivare

lisa.blohm@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev