Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Dagens Medicins Vårdtorg 2017

Dagens Medicins Vårdtorg i Almedalen 2017

Dagens Medicins Vårdtorg är mötesplatsen för sjukvårdsdebatten under politikerveckan i Almedalen 2017. Med start måndag morgon den 3 juli ger Dagens Medicin Agenda plats för seminarier, debatter och utfrågningar om sjukvårdens viktigaste framtidsfrågor tillsammans med andra aktörer i sjukvården. 

Dagens Medicins Vårdtorg i Almedalen. Bild: Pax Engström Nyström

Dagens Medicins Vårdtorg är den självklara mötesplatsen för sjukvårdens aktörer i Almedalen. Här diskuterar vi alltifrån medicinsk forskning till sjukvårdsorganisation med politiker, tjänstemän, patienter och profession.

Alla våra seminarier kan också ses i efterhand på DM-Play. I väntan på årets Almedalsvecka kan du se fjolårets sändningar från Dagens Medicin Agendas Vårdtorg här.

Fler programpunkter tillkommer.

Program

 • MÅNDAG 3 juli 10.20-11.20

  Den farliga tystnaden kring tarmcancer

  Det pratas mycket om socioekonomiska skillnader i cancervården men det är större ojämlikhet mellan olika cancerformer. Exempel är hur mycket som satsas på sjukdomarna, vilka läkemedel som ges och vilka prioriteringar Socialstyrelsen gör. Detta påverkar i förlängningen hur länge patienter överlever. I synnerhet de som drabbats av tjock- eller ändtarmscancer. Varför är det så?

  Föreläsning, Paneldebatt, Mingel.

  Bo Karlsson, förbundsordförande för ILCO, Nils Wilking, verksamhetschef på onkologkliniken, Skånes universitetssjukhus, Fredrik Enlund, docent, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Mef Nilbert, professor i onkologi och verksamhetschef Regionalt cancercentrum syd, Arvid Widenlou Nordmark, Socialstyrelsen, enhetschef, nationella riktlinjer, Maria Gustafsson Liljefors, överläkare och ordförande Gastrointestinal Onkologisk Förening. 

  Moderator: Christina Kennedy, chefredaktör, Dagens Medicin

  Twitter: #dmagenda

  Arrangörer: Dagens Medicin Agenda och ILCO

 • TISDAG 4 JULI 10.20-12.15

  Från värdebaserad vård till innovation på 52 timmar – 10 projekt för bättre cancervård.

  Innovation och samarbete är två nyckelord för det ”innovation race” som ägde rum den 19 till 21 december 2016 i Uppsala. Medarbetare från Akademiska sjukhuset, AbbVie, Bristol Myers-Squibb och Microsoft testade tillsammans med patientrepresentanter nya idéer och modeller för tidig diagnos och bättre behandling av cancer. Nu lyssnar vi till resultatet. Vad gjorde skillnad, vad gick bra och vilka utmaningar uppstod?

  I timme två följer en paneldiskussion där vi frågar oss hur vi kan arbeta med patientdelaktighet för att förbättra vården. Hur kan sjukvården och industrin samarbeta för att få fram innovationer för patienters bästa, i ett nationellt perspektiv? Kan Sverige ta ledartröjan internationellt?

  Moderator: Christina Kennedy, chefredaktör Dagens Medicin.

  Twitter: #dmagenda #innovationrace

  Arrangörer: Akademiska sjukhuset och Dagens Medicin Agenda.

 • TISDAG 4 JULI 14.40-15.30

  Så tar vi primärvården in i framtiden

  Alla är ense om att vi nu mer än någonsin behöver en väl fungerande första linjens sjukvård som sörjer för patientens behov av kontinuitet och samordning. Regeringen aviserar satsningar på nationell nivå, och regioner och landsting flyttar ut vård från sjukhusen. Är primärvårdens tid äntligen här?

  Läs mer

  Agneta Karlsson (S), statssekreterare, socialdepartementet, Anna Nergårdh, nationell samordnare för en effektiv vård, socialdepartementet, Fredrik Larsson (M), landstingsråd, Landstinget i Värmland, Hans Karlsson, chef för avdelningen för vård och omsorg, Sveriges Kommuner och Landsting, Anna Starbrink (L), sjukvårdslandstingsråd, Stockholms läns landsting, Mathias Karlsson, Chef för öppen vård, Landstinget i Värmland.

  Moderator: Mikael Nestius, vd, Dagens Medicin.

  Twitter: #dmagenda

  Arrangörer: Landstinget i Värmland och Dagens Medicin Agenda.

  Efter seminariet bjuder vi på fika.

 • TISDAG 4 JULI 16.00-16.50

  Innovation - lyx eller nödvändighet i sjukvården?

  Innovation är en nödvändig drivkraft i sjukvården, men är vi rustade att ta emot de nya och banbrytande genombrott som den medicinska forskningen levererar i ett allt snabbare tempo? Är tillgången till den bästa behandlingen en rättighet som patienterna kan förvänta sig i framtiden?

  Läs mer

  Anders Lönnberg (S), nationell life science-samordnare, Mats Eriksson (M), vice ordförande, Sveriges Kommuner och Landsting, regionråd, Region Halland, Sofia Wallström, generaldirektör, Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, Katarina Johansson, ordförande, Nätverket mot cancer, Karolina Antonov, analyschef, LIF, Carl Lundgren, utredare, Myndigheten för vårdanalys.

  Moderator: Mikael Nestius, vd, Dagens Medicin.

  Twitter: #dmagenda

  Arrangörer: Dagens Medicin Agenda och Amgen.

  Efter seminariet bjuder vi på fika.

Anmälan
Anmälan

Information

 • När:
  3-5 juli 2017
 • Målgrupp :
  Alla med intresse av att följa och delta i debatten om sjukvårdens viktigaste framtidsfrågor.
 • Sista anmälningsdag :
  5 juli 2017
 • Plats:
  Burmeister Bakficka
 • Adress:
  Tage Cervins gata 8
 • Pris:
  Alla våra seminarier i Almedalen är kostnadsfria
 • Kontakt:
  Niklas Hargell
  niklas.hargell@bbm.bonnier.se
  070 455 72 63
 • Arrangör:
  Dagens Medicin Agenda
 • Utställarinformation:
  Annika Östholm
  annika.ostholm@dagensmedicin.se
  070-669 79 40

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Nominera till Athenapriset 2017!