Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • E-tidning
 • Lediga jobb
 • Logga in

Nätverk Digital Hälsa

Nätverket Digital Hälsa frukosthubbar

Kommande program i nätverket för dig som digitaliserar vården.

Möt Sara Belfrage, Niclas Hugosson, Sofie Zetterström, Janna Valik, Jean-Luc af Geijerstam, Niklas Eklöf, Dan Nilsson, Erika Ericsson, Martin Irding och Karin Pihlgren..


Nätverk Digital hälsa är nätverket som accelererar digitaliseringen av svensk sjukvård. Dagens Medicin Agenda och nyhetsbrevet Digital Hälsa bjuder i vår in till ytterligare fem frukostmöten som ger inblick i de mest aktuella frågorna som rör den digitala utvecklingen i sjukvården – i dialog med de personer som leder arbetet. 

Frukosten serveras kl 08.00, programmet startar 08.30 och vi avslutar ca 09.45.

 

Program

 • 26 jan

  ATT DELA DATA - FÄRSK RAPPORT OM SVENSKARNAS INSTÄLLNING TILL HÄLSOINFORMATION.

  De flesta patienter är positiva till att dela sina hälsodata, visar en färsk rapport från Myndigheten för vård- och omsorgsanalys, Vårdanalys. Men avgörande för benägenheten att dela data är att man litar på att den hanteras säkert. Vad har resultaten för betydelse för sjukvården och e-hälsoindustrin?

  Se seminariet i efterhand här.

  Sara Belfrage, utredare, Vårdanalys.

 • 16 feb

  DAVID OCH GOLIAT - HUR KAN DE DRA ÅT SAMMA HÅLL?

  Hösten 2015 bildades 50-gruppen, ett nätverk av mindre e-hälsobolag som vände sig emot kostnaderna för att ansluta sig till Ineratjänsten Nationella patientöversikten, NPÖ. Sedan dess har gruppen både agerat informationskanal och drivit frågor gentemot beställarna. På denna frukosthubb möter du 50-gruppens Niclas Hugosson och Ineras vice vd Sofie Zetterström. Vilka intressen har Inera gemensamt med de mindre företagen? Kan de dra åt samma håll mot en bättre e-hälsa för personal och patienter?

  Se seminariet i efterhand här.

  Sofie Zetterström, vice vd Inera, Niclas Hugosson, samordnare 50-gruppen.

 • 23 mar

  SAMORDNING AV REGERINGENS SATSNINGAR -  NU SKA DIGITALISERINGSKARTAN RITAS!

  Hur kan vi accelerera e-hälsoutvecklingen i Sverige? Vilka hinder finns för att nå dit? Hur ska en digitaliseringskarta se ut och fundera för största möjliga nytta? Lyssna på Jean-Luc af Geijerstam och Niklas Eklöf från E-hälsomyndigheten och ta del av deras tankar för vägen framåt. 

  Se seminariet i efterhand här. 

  Niklas Eklöf, tf chef, enheten för strategi och samordning, Jean-Luc af Geijerstam, tf chef, avdelningen för samordning, E-hälsomyndigheten.

 • 20 apr

  MOT HÖGRE STANDARDER!

  En nationell förvaltning av specifikationer som bygger på gemensamma standarder behövs för att göra det lättare för både beställare och utvecklare av it-system – och öka patientsäkerheten. Gemensamma standarder är ett av de prioriterade områdena i Vision e-hälsa 2025 – och E-hälsomyndigheten har ett regeringsuppdrag att se över hur de specifikationer som tas fram kan förvaltas, som ska rapporteras till regeringen den 30 mars 2018. Vad ska förvaltas, vem ska förvalta det och hur ska det gå till? Hur ska man arbeta för att ta hänsyn till det internationella perspektivet? Möt E-hälsomyndigheten och Swedish standards institute.

  Se seminariet i efterhand här.

  Erika Ericsson, utredare, E-hälsomyndigheten, Dan Nilsson, standardiseringschef vård och omsorg, Swedish standards institute, SIS.

 • 18 maj

  STOR OCH LITEN - ENTREPRENÖRER OCH JÄTTAR I SYMBIOS.

  Det går en trend genom E-hälsosverige att stora e-hälsoföretag ingår partnerskap med mindre för att bättre kunna hänga med i utvecklingen. Ett exempel är Compugroup Medical som i ett partnerskap med Frisq levererar bättre möjligheter för vårdgivaren att lägga upp behandlingsplaner för kroniskt sjuka patienter och göra dessa mobilt tillgängliga för både vårdpersonal och patienter. Vilka fördelar och utmaningar finns med samarbetet?

  Karin Pihlgren, affärsområdeschef, Compugroup Medical, Martin Irding, vd, Frisq.

  Vi får också lyssna till den spännande startupen CareChain  som berättar om sina tankar kring en ny infrastruktur och om hur blockchain och smarta kontrakt löser samtyckeshanteringen inom vården.

  Stefan Farestam, CareChain

Bli medlem
Bli medlem

Information

 • När:
  26 januari-18 maj 2018
 • Målgrupp:
  Alla med intresse för digital hälsa och utveckling i sjukvården.
 • Sista anmälningsdag:
  17 maj 2018
 • Plats:
  H2 Health Hub
 • Adress:
  Hälsingegatan 45
 • Pris:
  Årsmedlemskap 2018: 8 995 kronor + moms. Du sparar 3 000 kronor jämfört med ordinarie pris. Pris för enskild träff: 1 295 kronor + moms. 995 kronor + moms för prenumeranter på nyhetsbrevet Digital Hälsa.
 • Kontakt:
  Gabriella Lundström
  gabriella.lundstrom@dagensmedicin.se
  076-940 30 72
 • Arrangör:
  Dagens Medicin Agenda och Digital Hälsa
 • Utställarinformation :


Våra seminarier

Våra utbildningar

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Hör av dig:

redaktionen@dagensmedicin.se
Tel: 08-409 320 40

Nyhetschef:
Charlotta Kjellberg 070-722 76 72

Redaktionschef:
Katarina Ekspong 072-252 14 80

Sök i vår databas!

VALUPPTAKT

Vilken sjukvårdsfråga borde vara viktigast i valet nästa år?


Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

ALMEDALEN 2018

placeholder

Sätt agendan med Dagens Medicin i Almedalen 2018.

Vi har fortfarande utrymme för nya samarbeten på Dagens Medicins Vårdtorg - Almedalens viktigaste scen för hälso- och sjukvård. Läs mer här.

Kontakta Annika Östholm på
070-669 79 40
annika.ostholm@dagensmedicin.se

Våra seminarier

Våra utbildningar