tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Aleris tar över på Bollnäs sjukhus

Publicerad: 31 augusti 2011, 09:43

Aleris köper Bollnäs hälsocentral av vårdföretaget Mitt Hjärta. Därmed kan Aleris ta över driften av Bollnäs sjukhus.

Ämnen i artikeln:

Bollnäs sjukhusRegion GävleborgAleris

Tidigare i år vann Aleris Landstinget Gävleborgs upphandling om driften av Bollnäs sjukhus. Beslutet överklagades av det lokala vårdföretaget Mitt Hjärta, som driver Bollnäs hälsocentral på sjukhusområdet. Mitt Hjärta har tidigare uttryckt stark kritik mot villkoren för upphandlingen, som företaget inte kunde leva upp till.

Nu har de inblandade parterna hittat en lösning på konflikten. Aleris köper Mitt Hjärta Primärvård, som driver hälsocentralen. Samtidigt återkallar Mitt Hjärta sin begäran om överprövning av upphandlingen.

– Vi ser ingen vinnare i den här rättsprocessen, säger Mitt Hjärtas vd Anna Hammarström till nyhetssajten Hela Hälsingland.

Företaget kommer nu att koncentrera sig på sina verksamheter i andra delar av Hälsingland.

Bollnäs hälsocentral går över till Aleris från den 1 november. Om inget oförutsett inträffar tar företaget över driften av Bollnäs sjukhus några månader senare.

– Vi räknar med att det tar cirka sex månader att lämna över verksamheten till Aleris. Med andra ord kan en entreprenadstart vara aktuell i mars-april 2012, säger Petter Karlsson, avtalsdirektör i Landstinget Gävleborg, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev