Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Apoteket AB tar tillbaka dos i väst

Publicerad: 24 november 2014, 13:07

Apoteket AB har vunnit upphandlingen av dosläkemedel i Halland och Västra Götalandsregionen. Samtidigt ligger Apoteket AB i en rättstvist med Västra Götalandsregionen om just dosläkemedel.


De tre företagen Apotekstjänst, Svensk Dos och Apoteket AB lade anbud om att få leverera läkemedel i Västra Götalandsregionen och Halland som upphandlar dostjänsten tillsammans.

– Alla tre anbudsgivarna fick godkänt på den kravspecifikation som vi hade ställt upp och då var det lägsta pris som gällde, säger Rolf Färnlöf, avtalsförvaltare i Västra Götalandsregionen, till Dagens Apotek om varför Apoteket AB tilldelas uppdraget.

Upphandlingen innebär att Apoteket AB får leverera till sammantaget cirka 38 0000 patienter i Västra Götaland och Halland.

I dag levererar Apotekstjänst dosläkemedel till de två regionerna. Då företaget krävde extra pengar av regionerna och fick det stämde Apoteket AB Västra Götalandsregionerna och det pågår alltså en rättstvist mellan det statliga företaget och regionen. Dessutom har Apotekstjänst fått mycket kritik för problem med leveranserna till apoteken.

Har rättstvisten som pågår och de tidigare händelserna tagits i beaktande på något sätt när ni har upphandlat tjänsten?

– Vi kan inte väga in något sådant för det är en sak för sig. Så vi har enbart gått på lägsta pris och inte tittat på juridiken som har gällt den frågan, säger Rolf Färnlöf.

Upphandlingen gäller dosförpackade läkemedel i öppenvården.

Apoteket AB ska börja leverera läkemedel till regionen från och med september nästa år och avtalet gäller sedan tre år framåt i tiden.

Relaterat material

Apotekstjänst stämmer landsting på miljoner

Halmstad skickar räkning för dosstrul

Inget nytt avtal i väst

Halland öppnar för fler dosleverantörer

Mer pengar till Apotekstjänst

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev