Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Allmänmedicin

Facktoppens klinik har inte kollektivavtal

Publicerad: 16 April 2008, 13:17

En av Läkarförbundets tyngsta företrädare driver sedan över 15 år en läkarmottagning där sjuksköterskorna saknar kollektivavtal. Nu får han hård kritik av förbundets ord­förande Eva Nilsson Bågenholm.


– Om man sitter i Läkarförbundets centralstyrelse så ska man ha kollektivavtal för sina anställda, säger hon.

Gunnar Welander är ordförande i Svenska privatläkarföreningen och ledamot av Läkarförbundets cent­ral­styrelse. Han driver sedan 1990 Göingekliniken i Hässleholm, som är ett läkarhus med både primärvård och sjukhusspecialister.

Inledningsvis var Gunnar Welander ensam ägare men efterhand har kliniken växt och i dag finns fyra delägare, samtliga läkare.

Dagens Medicin kan nu avslöja att ingen av de cirka 20 anställda tills nyligen hade kollektivavtal. Men efter påstötningar från fackförbundet Kommunal har Göingekliniken tecknat ett avtal för undersköterskorna och nu pågår också förhandlingar med Vårdförbundet för de sju sjuksköterskorna.

Överraskad av beskedet
Eva Nilsson Bågenholm blir överraskad när hon får veta att Gunnar Welanders klinik inte har kollektiv­avtal med Vårdförbundet. Enligt hennes uppfattning är det i det närmaste omöjligt för den enskilde att på egen hand sätta sig in i och slå vakt om alla de rättigheter som regleras i kollektiv­avtalen. Därmed ökar risken för att den anställde går miste om förmåner.

– Hela den svenska arbetsmarknaden bygger på att det finns kollektiv­avtal. Det är verkligen synd att Gunnar Welander som delägare inte använder sig av dem oavsett om hans anställda har bra villkor eller inte, säger Eva Nilsson Bågenholm.

Kan Gunnar Welander sitta kvar i centralstyrelsen?

– Det kan jag inte ta ställning till så här, det avgörs av fullmäktige. Han har inte gjort något brottsligt, men jag måste diskutera detta med Gunnar Welander.

Gunnar Welander anser inte att det finns några problem med att han har viktiga fackliga förtroendeuppdrag samtidigt som hans egna anställda saknar kollektivavtal.

– I ärlighetens namn så har jag inte reflekterat över det. Jag har inte arbetat direkt med den typen av frågor, jag sitter ju till exempel inte i förhandlingsdelegationen.

Gunnar Welander tycker inte att han borde ha gjort mer för att få till stånd kollektivavtal på Göinge­kliniken.

– Vi har aldrig fått någon förfrågan från Vårdförbundet under alla dessa år. Vi har inte haft några skärmytslingar på kliniken och det har inte funnits något intresse. Inga av de anställda har varit fackligt aktiva på det sättet. Men vi har inte haft någon policy mot att teckna kollektivavtal, säger Gunnar Welander.

Tillhör ingen höglöneliga
Enligt honom har sjuksköterskorna på Göingekliniken villkor som ligger väl i nivå med kollegor som omfattas av kollektivavtal när det gäller exempelvis tjänstepension, arbetsplatsförsäkring och föräldraledighet.

Hur är löneläget för sjuksköterskorna på kliniken?  
– De har alltid fått de påslag som Vårdförbundet förhandlat fram. Men annars skulle jag inte vilja påstå att vi är i någon höglöneliga. Lönerna ligger mellan 23 000 och 24 000 kronor.

Marie Wedin, förste vice ord­förande i Läkarförbundet, betonar vikten av kollektivavtal, men vill inte kritisera Gunnar Welander innan hon fått veta vilka villkor som gällt på kliniken. Där­emot ställer hon sig undrande till om olika arbetsmarknadslagar kan följas på en arbetsplats där det saknas facklig aktivitet.

– Det är viktigt att det finns någon som är förtroendevald och kan föra fram de anställdas åsikter, att det finns en budbärare. Annars kommer arbetsgivaren alltid att tro att allt är bra.

Reglerar bland annat anställningsvillkor

I kollektivavtalen regleras anställningsvillkor och andra förhållanden mellan arbets­givare och arbetstagare. Kollektivavtal kan omfatta lönenivåer samt semester- och pensionsvillkor. Syftet med avtalen är att uppnå enhetlig reglering inom ett område. Kollektivavtal uppkom i Europa under 1800-talets andra hälft som en reaktion mot att de enskilda arbetstagarna var i underläge mot arbets­givarna. I Sverige har kollektivavtalen spritt sig från arbetare till tjänstemän och akademiker och i dag omfattas i stort sett hela arbetsmarknaden av avtalen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev