tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Flera döda i sjukhusattack

Publicerad: 3 maj 2016, 10:56

Flera människor har dödats och skadats när ett sjukhus i Aleppo beskjutits, rapporterar syrisk stats-tv och de oppositionella observatörerna SOHR.


Enligt den syriska statliga tv-kanalen Ikhbariya har minst tre kvinnor dödats och ytterligare 17 personer skadats i attacken.Rebeller ska ha stått för beskjutningen mot en stadsdel som hålls av regimstyrkor.

Nyheten kommer samtidigt som FN-sändebudet Staffan de Mistura i dag träffar den ryska utrikesministern Sergej Lavrov i Moskva för att försöka blåsa liv i fredsprocessen.

Blodig beskjutning och frekvent flygbombande av den syriska staden Aleppo har med plågsam tydlighet visat att den två månader gamla vapenvilan som medlades fram av USA och Ryssland i princip har havererat. Över 250 personer har dödats i och omkring staden sedan den 22 april.

Enligt USA:s utrikesminister John Kerry har Washington och Moskva gjort vissa framsteg när det gäller att begränsa blodsutgjutelsen. Storstaden Aleppo är delad mellan rebeller och regimen.

Tidigare i dag dödades minst 13 civila och fem medlemmar av jihadistgruppen Islamiska staten (IS) i intensiva flyganfall mot den IS-kontrollerade staden al-Raqqa. Det uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.

– al-Raqqa har inte blivit utsatt för flyganfall av den här omfattningen på flera veckor. Räderna fortsatte under hela natten och in på morgonen, säger SOHR-chefen Rami Abdel Rahman till nyhetsbyrån AFP.

Det är inte känt om räderna genomfördes av den syriska regimen, Ryssland eller den USA-ledda allians som strider mot IS.

TT-AFP-REUTERS

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev