Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Allmänmedicin

Fortsatta problem med Cosmic i Uppsala

Publicerad: 23 Juli 2007, 13:00

Efter sommaren ska journalsystemet Cosmic vara i funktion på i princip alla vårdcentraler i Landstinget i Uppsala län. Men många av de problem med systemet som påtalades redan för två år sedan kvarstår, visar en ny rapport från Arbetsmiljöverket.


Verket utfärdade redan för snart två år sedan ett föreläggande om att Landstinget i Uppsala län skulle genomföra åtgärder för att förbättra arbetsmiljön i samband med övergången till det elektroniska journalsystemet Cosmic.

Införandet av journalsystemet inom primärvården stoppades under en tid och flera åtgärder vidtogs för att komma tillrätta med de problem som uppstod med Cosmic.

Nu har Arbetsmiljöverket beslutat att avsluta ärendet, men konstaterar ändå, efter en inspektion av två vårdcentraler, att många problem med journalsystemet kvarstår, skriver Upsala Nya Tidning.

Problemen som de båda vårdcentralerna beskriver är bland annat: Oro och stress över att inte ha full kontroll över hur systemet fungerar, svårt att få en bra överblick, problem med behörigheten och inkonsekvenser med bland annat språk och terminologi i systemet.

Relaterat material

Ny enkät ger hårt kritiserade Cosmic ett delvis gott betyg

Startskott för Cosmic efter förseningar i Östergötland

Uppdrag granskning fällt för program om Cosmic

Nytt system stängde avdelning 

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev