Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Grumlig bild av allmänläkarbristen

Publicerad: 6 april 2022, 04:00

”Jag har varit vårdcentralschef och för mig var det en självklarhet. Jag visste exakt hur det såg ut om ett, år, fem och tio år”, säger Marina Tuutma om kompetensförsörjningen i förhållande till kommande pensionsavgångar. Arkivbild

Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Hur ser egentligen allmänläkarbristen ut? Statistiken är delvis ofullständig, Distriktsläkarföreningen är frustrerad och Nationella vårdkompetensrådet dröjer med svar.


Ämnen i artikeln:

DistriktsläkarföreningenMarina TuutmaSocialstyrelsenRegion NorrbottenRegion VästerbottenRegion VästernorrlandSfamPrimärvårdToppnyheter ArbetslivToppnyheterToppnyheter Allmänmedicin

– Så illa är det, ingen verkar veta och det känns nästan som att man hela tiden bollar över till andra, säger Marina Tuutma, ordförande i Distrikts­läkarföreningen.

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev