Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Här hejdar fler ST-läkare behovet av hyrpersonal

Publicerad: 10 november 2015, 12:05

Att få allmänläkare till mindre städer och samhällen är ett aber. I Sandviken har två vårdcentraler ändå lyckats med konststycket att locka ST-läkare och få bort hyrläkarna.


Ämnen i artikeln:

Region Gävleborg

Fler listade patienter och bättre kontinuitet är några av resultaten av den satsning som vårdcentralerna Sandviken Norra och Södra provat sedan förra våren.

Genom att allmänläkarna handleder upp till tre ST-läkare åt gången har vårdcentralerna fått in fler läkare som kan bidra till stabiliteten.

Då allmänläkarna behöver mer tid för handledningen tar ST-läkarna större patientansvar genom att ta över en del av handledarnas listade patienter.

Det innebär att fler får träffa samma läkare vid sina återbesök och att behovet av hyrläkare har minskat.

På vardera vårdcentralen arbetar fem fast anställda allmänläkare och när projektet inleddes förra våren hade de båda vårdcentralerna tillsammans sex ST-läkare. I dag är de dubbelt så många.

Att rekrytera ST-läkare har inte varit några problem, enligt Anna-Karin Svensson, familjeläkare vid Sandviken Norra, Din hälsocentral, tillika studierektor för ST i Region Gävleborg.

– Tvärtom har vårt arbetssätt lockat ST-läkare att komma hit och stanna. Vi räknade ut att vi hade 58 olika läkare som passerade in och ut från vårdcentralerna under ett år. Det var ett förskräckligt spring med hyrläkare, säger Anna- Karin Svensson.

På Norra vårdcentralen hade 6 200 patienter en fast läkarkontakt i februari 2013 medan det i dag finns kapacitet att ta emot 8 500.

På Södra hade 5 800 patienter fast läkarkontakt när projektet startade, i dag har 8 900 detta.

En av nycklarna till framgången är den öppna atmosfären, enligt ST-läkaren Hannah Johansson på Sandviken Norra.

– Den tillåtande stämningen är viktig för att vi ska lära av var­and­ra. Det är högt i tak och fokus på utbildning på arbetsplatsen. Varje förmiddag har alla läkare ett gemensamt möte då vi diskuterar patientfall, provsvar och behandlingsalternativ, då kan man ta upp allt. Ingen är pretentiös eller märkvärdig utan lyssnar och delar med sig av sin kunskap, säger hon.

Hannah Johansson har följt upp hur kontinuiteten på utbildningsvårdcentralerna har förändrats under året.

– Här på Norra har patienterna i ökad grad fått träffa samma läkare vid sina återbesök. Det syns tydligast vad gäller planerade besök, där har kontinuiteten förbättrats med 19 procent.

Att flera ST-läkare delar på handledaren har inte inneburit att hon fått sämre utbildning eller handledning, tycker Hannah Johansson.

– I och med att det är så högt i tak finns det alltid någon erfaren kollega att fråga och diskutera med. Eftersom vi är så många ST-läkare med olika kunskaper och erfarenheter så diskuterar vi ju med varandra också. Vårt öppna arbetssätt är grundläggande för att det här ska fungera. Har man inte det kan det nog bli problem med ST-handledningen.

MIA WÄRNGÅRD

Ämnen i artikeln:

Region Gävleborg

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev