fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Haverikommission ska utreda turerna i Åmål

Publicerad: 15 maj 2019, 09:20

Foto: Thinkstock

Den socialdemokratiska oppositionen i Västra Götaland får gehör för förslaget att en oberoende utredning ska se över vad som hände när Åmålsborna blev utan vårdcentral i två dygn.


JK


”Det finns många frågetecken kring en rad olika beslut som togs, men också beslut som inte togs. Det är allvarligt när en vårdcentral läggs ner och vården inte kan säkerställas för drygt 12 000 listade patienter.”

Det skriver Helen Eliasson (S) regionråd i opposition i det förslag om en haverikommission som regionstyrelsen i går, tisdag, godkände. Enligt Sveriges Radio P4 Väst fick initiativförslaget stöd av de andra oppositionspartierna Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om turerna kring Åmåls enda vårdcentral, som efter att en regiongranskning visat på stora brister blev av mitt sitt uppdrag. Och att det sedan tog tid innan en annan aktör kunde ta över verksamheten.

Enligt initiativärendet ska regiondirektören nu tillsätta en oberoende haverikommission för hur hanteringen gått till och sedan återrapportera till regionstyrelsen så att inte liknande situationer uppstår i framtiden.

Relaterat material

S vill ha haverikommission om vårdcentralen i Åmål

Köpet av vårdcentralen i Åmål avbryts

Allvarliga brister på vårdcentral i Åmål

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev