fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Klimatvård är en fråga som delar landet

Publicerad: 8 maj 2019, 04:00

Patienter med svår psoriasis som inte får tillräcklig effekt av annan behandling bör, enligt nya riktlinjer, erbjudas vård i ett varmare klimat. På bilden ett träningspass på Svenska Re:s anläggning på Gran Canaria, en av två anläggningar som många svenska regioner har avtal med. Foto: Pia Lundberg

Rehabilitering i sol prioriteras i Socialstyrelsens nya riktlinjer för psoriasisvård. Men bara hälften av regionerna erbjuder möjligheten och nyttan ifrågasätts.

Ämnen i artikeln:

Region GävleborgRegion GotlandRegion BlekingeRegion Jämtland HärjedalenSocialstyrelsenNorrlands universitetssjukhusPsoriasis

PH


Alexandra Karlén, projektledare för arbetet med Socialstyrelsens riktlinjer, blev förvånad över att frågan om klimatvård väckte så mycket känslor.

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 3 195 kr ex. moms (ord. pris 3 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev