Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Koncernen Proxima tar över vårdcentraler från personalen

Publicerad: 6 augusti 2010, 11:36

En grupp läkare och sjuksköterskor som har drivit tre privata vårdcentraler i Norrköping säljer sitt företag. Vårdvalet gjorde deras situation omöjlig.


Företaget Kneippengruppen driver Kneippens vårdcentral, Skarptorps vårdcentral och Vilbergens vårdcentral i Norrköping. Bolaget ägs av 17 anställda, varav de flesta är läkare eller sjuksköterskor.

Nu står det klart att vårdkoncernen Proxima tar över verksamheten den 1 september.

– Vårdvalet som infördes den 1 september förra året har gjort att konkurrensen och kravet på tillgänglighet ökat, samtidigt som vi inte fått någon ekonomisk förstärkning från landstinget. Vår slutsats blev att enda vägen fram var genom expansion med fler patienter och nya verksamhetsdelar, säger Kneippengruppens ekonomichef Boel Lindberg till Norrköpings Tidningar.

Proxima driver delar av verksamheten på Lasarettet i Motala sedan tidigare. Den nya affären innebär att fler patienter från Norrköping kommer att skickas dit, samt att specialistläkare från Motala ska jobba på de tre vårdcentralerna.

– Vi arbetar efter ett vårdkedjetänk där man i så stor utsträckning som möjligt ska få sin vård inom Proxima, säger Thomas Andersson, vd för Proxima primärvård, till Norrköpings Tidningar.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev