Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Allmänmedicin

Kritiserad läkare förlorar avtal med landstinget

Publicerad: 28 april 2010, 12:31

Stockholms läns landsting vill säga upp avtalet med en läkarmottagning efter anklagelser om att den ansvarige allmänläkaren begått allvarliga fel.


Socialstyrelsen har begärt att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, ska återkalla verksamhetschefens legitimation. Myndighetens tillsyn visar bland annat att han har ordinerat läkemedel utan att göra undersökningar och att han har sjukskrivit patienter slentrianmässigt. Journalföringen har inte heller fungerat som den ska.

Allmänläkaren har även anställt två personer utan svensk läkarlegitimation som läkare och lämnat felaktiga uppgifter om att han är specialist i psykiatri.

– Det här står i strid med allt det stockholmare har rätt att kräva av en husläkarmottagning i länet. Därför vill vi nu säga upp avtalet med mottagningen, säger Peter Lundqvist, enhetschef med ansvar för att beställa husläkarverksamhet, i ett pressmeddelande.

Innan avtalet kan sägas upp måste åtgärden godkännas av politikerna i sjukvårdsutskottet norr. De drygt 1 000 patienter som är listade på läkarmottagningen kommer att få information via brev så snart beslutet är fattat.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev