Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Kry har siktet inställt på Europa

Publicerad: 12 juni 2018, 12:13

Johannes Schildt.

Den digitala vårdgivaren Kry har tagit in över en halv miljard kronor i riskkapital och ska nu utöka sin verksamhet.


Ämnen i artikeln:

Digital vårdKry

Krys vd Johannes Schildt bekräftar för Dagens Medicin att företaget har tagit in drygt 53 miljoner euro, motsvarande cirka 577 miljoner kronor, i riskkapital.

– Vi ska expandera vidare ut i Europa. Sedan ska vi fortsätta att fördjupa den produkt vi har så att vi kan hjälpa ännu fler inom de marknader där vi finns, säger han.

Storbritannien och Frankrike är två marknader som Johannes Schildt anser är av extra stort intresse. Dels då det ska finnas ett tydligt behov, dels för att det ska finnas en förändringsvilja inom vården, förklarar han.

– Vi har team på plats inom båda de här marknaderna och siktar på att lansera under detta år.

Krys Europasatsning innebär inte att företagets expansion i Sverige och Norge stannar av, försäkrar Johannes Schildt. I dagsläget har företaget också en mindre del av sin verksamhet i Spanien.

Hur många länder står det på den listan om tre år?

– Vi tittar på hela Europa, men kommer inte att gå in i alla länder samtidigt. Men samtliga europeiska länder är av intresse och det är snarare en fråga om när, än om, vi kommer att expandera.

Jag misstänker att ersättningsmodellerna inte ser likadana ut i hela Europa, hur lönsamt kommer det att vara för er på de nya marknaderna?

– När vi lanserade i Sverige fanns det ingen ersättningsmodell över huvud taget. Så kommer det alltid att vara, ersättningsmodellerna är byggda för dåtiden medan vi bygger framtidens vård. Vi kan inte heller låta det stoppa oss.

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Digital vårdKry

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev