Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Kvinnliga läkare i Uppland ifrågasätter ny vårdchef

Publicerad: 4 januari 2010, 11:19

Kvinnliga läkare i Uppland ifrågasätter ny vårdchef

Foto: Per Elowsson.

Föreningen Uppsalaregionens qvinnliga läkare riktar skarp kritik mot landstingets rekrytering av en ny primärvårdsdirektör.


Läkaren Per Elowsson tillträdde som ny primärvårdsdirektör inom Landstinget i Uppsala län den 1 januari. Tidigare har Torun Hall varit tillförordnad på posten och det har förekommit spekulationer om varför hon inte fick fortsätta.

Nu ifrågasätter Uppsalaregionens qvinnliga läkare processen i ett brev till landstingsdirektören. Enligt föreningen har Per Elowsson erbjudits en högre lön än det belopp som Torun Hall begärde och som ansågs vara för högt.

Det visar på ”en oskälig skillnad i löneerbjudande för en kvinnlig respektive manlig påtänkt primärvårdsdirektör”, enligt brevet som citeras av Sveriges Radio Uppland.

Som Dagens Medicin rapporterat tidigare har Per Elowsson även ifrågasatts av flera fackförbund. Själv tar han kritiken med ro.

– Jag kan bara göra så gott jag kan och driva de frågor jag ska. Jag är väldigt sakinriktad. Jag vill bli respekterad, men jag har inget behov av att bli omtyckt, säger han i en intervju i Upsala Nya Tidning.

Relaterat material

Ny primärvårdsdirektör ifrågasätts från starten

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev