Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Läkare tjänade 37 miljoner

Publicerad: 7 juni 2010, 12:21

Landstinget Västmanland granskar en privat vårdcentral efter avlöjandet att ägarna plockat ut 37 miljoner kronor i vinst på tio år.


Dagens Medicin har rapporterat om de höga vinsterna inom den privatdrivna primärvården i Västmanland vid flera tillfällen under de senaste åren. Nu har Sveriges Televisions regionala nyhetsprogram Tvärsnytt gjort en egen granskning.

Enligt den har två läkare, som driver Grindberga familjeläkarenhet i Arboga, gjort 37 miljoner kronor i ren vinst på tio år. Läkarna själva hävdar att siffran är för hög men vill inte utveckla sitt resonemang i någon tv-intervju.

När Dagens Medicins pappersutgåva uppmärksammade frågan för ett drygt år sedan gjorde Landstinget Västmanland inga granskningar av de privata vårdgivarnas vinster. Efter Tvärsnytts granskning har landstingsledningen tänkt om.

– Landstingets ekonomer tittar nu på just Grindberga och ser vad det är som gör att det kan bli så här. De har ännu inte kommit till något svar, säger landstingsrådet Torsten Källberg (FP) till tv-programmet.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev