fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Landstinget granskar Vidarklinikens primärvård

Publicerad: 7 juni 2017, 08:34

Vidarkliniken i Ytterjärna. Foto: Janders/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Befarade risker för patientsäkerheten gör att Stockholms läns landsting nu gör en omfattande granskning av Vidar vårdcentral.

Ämnen i artikeln:

VidarklinikenStockholms läns landsting

JK


Landstinget ska gå igenom 500 journalanteckningar från läkarbesök vid vårdcentralen. Även om granskningar inte är ovanliga är denna av ”större omfattning” säger Peter Lundqvist, chef på enheten för allmänmedicin vid Stockholms läns landsting, till Länstidningen Södertälje. Han berättar att den tidigare granskningen av Vidarklinikens rehabiliteringsverksamhet visade på omfattande brister i både journalföring och kvalitet varför landstinget nu valt att granska klinikens primärvård.

– Vi befarar att vi ska hitta brister i journaldokumentationen som är av sådan karaktär att patientsäkerheten påverkas. Det ska klart framgå varför man har behandlat en patient och vad som har gjorts, säger Peter Lundqvist till Länstidningen Södertälje.

Ursula Flatters, medicinskt ansvarig vid Vidarkliniken, säger till tidningen att hon välkomnar landstingets granskning men uppger samtidigt att kliniken känner sig ”jagad”.

Vidarkliniken ansökte tidigare om tillstånd att även få bedriva barnavårdscentral och barnmorskemottagning men fick avslag av landstinget. Beslutet är nu överklagat till Förvaltningsrätten i Stockholm.

Relaterat material

”Ogrundade personliga synpunkter om Vidarkliniken”

”Vetenskap och beprövad erfarenhet utesluter antroposofisk medicin”

Skåne förlänger avtal med Vidarkliniken

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev