Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Allmänmedicin

Marknadsföringsregler ändras efter reklam om fritt vaccin

Publicerad: 10 december 2009, 13:13

Marknadsföringsregler ändras efter reklam om fritt vaccin

Foto: Foto: Photos.com

En privat vårdcentral i Stockholm försöker locka till sig nya listade patienter genom att bjuda på influensavaccin. Landstinget är kritiskt och tänker ändra reglerna.


Erbjudandet om kostnadsfritt vaccin mot säsongsinfluensa kommer från Gamla stans vårdcentral i Stockholm. Distriktsläkaren Pia Jansson von Vultée hymlar inte om att det är ett sätt att få mer pengar från landstinget.

– Vi har träffat fler patienter än vi får betalt för. Nu försöker vi under december månad få så många listade som möjligt, eftersom det räknas av vid årsskiftet. Får vi då upp vårt antal listade så får vi upp vårt tak, säger hon till Sveriges Televisions ABC.

Stockholms läns landsting gillar inte när privata vårdcentraler tar till specialknep för att locka patienter. Vid årsskiftet ska regelverket förtydligas.

– Det kommer innebära att man ska hålla sig till de avgifter som landstingsfullmäktige har sagt, att man inte får erbjuda något av ekonomiskt värde för att lista sig och att man ska hålla sig till etiska grundregler i marknadsföring, säger Henrik Almkvist, chefläkare vid hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning, till ABC.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev