Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Mera mögel på vårdcentralen

Publicerad: 28 september 2010, 11:59

För andra gången på fyra år konstateras mögel på en och samma vårdcentral i Uppsala län. Landstinget ska nu utreda möjligheten att säga upp hyreskontraktet och flytta verksamheten.


2006 evakuerades verksamheten vid Flogsta vårdcentral på grund av mögelproblem. Efter att lokalerna sanerades flyttade vårdcentralen tillbaka i augusti 2008. Under mellandagarna 2009 noterades takdropp och en ny mögelutredning påbörjades.

Nu har resultat från den nya utredningen visat att det åter finns mögel i lokalerna.

– Vi har anlitat en konsult som ska göra en total genomgång av alla lokaler från golv till tak. Därefter ska en ny bedömning göras. Det är inte uteslutet att vi kommer att byta lokaler permanent för verksamheten. Jurister tittar nu på vilka möjligheter vi har att komma ur hyreskontraktet vi har med fastighetsägaren, säger Robert Arktell, försörjningschef vid primärvården vid Landstinget i Uppsala län, i ett pressmeddelande.

I nuläget är det inte aktuellt att lämna lokalerna men en plan för en eventuell evakuering ska tas fram och den personal som anser det omöjligt att arbeta på vårdcentralen kommer att erbjudas andra lösningar samt stöd från företagshälsovården.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev