Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Morgonens nyheter: Vårdsektorn stark tillväxtbransch

Publicerad: 19 juni 2007, 07:47

Hälso- och sjukvårdssektorn förväntas bli en av de branscher som har starkast tillväxt de närmaste decennierna, enligt en ny rapport. Läs även om att det nu slagits fast att mediciner med bensodiazepiner kan orsaka långvariga biverkningar.


E24.SE

Vårdbranschen en tillväxtmaskin

Hälso- och sjukvårdssektorn är en av de branscher som förväntas växa mest under de kommande decennierna, enligt organisationen Svenskt Näringslivs nya långtidsutredning.

Läs mer

SVERIGES RADIO

Patient får ersättning för biverkningar

I en skiljdedom har det nu slagits fast att mediciner innehållande bensodiazepiner, som Sobril och Tranzilen kan ge långvariga biverkningar.

Läs mer

Om rätten till toaletten

Många toaletter i svenska skolor är så snuskiga att vissa skolbarn hellre håller sig en hel dag än går på ett toalettbesök. Detta kan leda urinvägsinfektion och andra allvarliga problem.

Läs mer

NORRBOTTENS-KURIREN

Privatläkare i Luleå får stöd av kommunen

För att säkra den framtida tillgången på läkare vill kommunpolitiker i Luleå att landstinget låter privatläkare i staden överlåta sina kliniker när de slutar.

Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Motion för äldre män skyddar mot fraktur

En tredjedel av alla höftfrakturer bland äldre män skulle kunna undvikas om samtliga män ägnade sig åt regelbunden motion. Det visar en svensk studie som publiceras i dag.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev