Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Allmänmedicin

Ny arena samlar vårdens olika delar

Publicerad: 27 februari 2019, 05:00

Dagens Medicins chefredaktör Christina Kennedy.

Foto: Lindsten & Nilsson

Möten över vårdens gränser blir det på Vårdarenan i slutet av mars.


– Jag och många med mig har saknat en stor, bred mötesplats för sjukvården, säger Dagens Medicins chefredaktör Christina Kennedy.

Tidigare har Dagens Medicin Agenda ordnat olika seminariedagar för primärvård, kommunal sjukvård, digital vård och strategi. Den här gången samsas i stället dessa teman under samma tak, på­ Münchenbryggeriet i Stockholm, under två dagar.

Dagens vård är specialiserad och de som arbetar i den tenderar att mest träffa andra som arbetar inom samma nisch.

– Men många av de problem och utmaningar som sjukvården har är ju på bredden, över alla de här nischerna, säger Christina Kennedy.

Hon får ofta höra liknande beskrivningar från olika delar av vården.

– Jag kan stå på en diabetesdag ­eller en cancerdag där alla är överens om att patienterna ramlar mellan stolarna. Man pratar om det som om det vore ett diabetesproblem eller ett cancerproblem, när det i själva verket är de stora systemfrågorna som är viktiga – och svåra – att lösa, säger Christina Kennedy.

Varje dag under Vårdarenan innehåller två spår. Den 26 mars blir det primärvård och kommunal sjukvård, dagen därpå är temat strategi och digital vård.

– Vårdens digitalisering känns som en central del av vad chefer på olika nivåer i sjukvården behöver förhålla sig till, säger Christina Kennedy.

Hittills har drygt 600 deltagare anmält sig för att lyssna på ett sextio­tal talare, bland dem socialminister Lena Hallengren (S) och energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S).

LINA BERG LINA.BERG@DAGENSMEDICIN.SE

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev