tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Ord och inga visor om regeringens Lov-politik

Publicerad: 18 november 2014, 13:37

Rena dråpslaget mot privatvården, sade socialutskottets Anders W Jonsson (C ) om regeringens Lov-förslag.

Ämnen i artikeln:

Vinster i välfärdenVälfärdsutredningenVårdpolitik

– Vårdföretagare har redan fått svårt att låna pengar till att utveckla sin verksamhet, förklarade han på Dagens Medicins Privatvårdsdag.

Regeringsförslaget om att landstingen inte längre ska vara tvungna att ha lagen om valfrihetssystem, Lov, i primärvården får förödande konsekvenser för hela primärvården, som han ser det.

– Det pågår också en smutskastning av vårdföretagen, som några som smusslar undan pengar utan en tanke på patienterna, sade han till publikens instämmande hummande.

Emma Henriksson (KD) ordförande i socialutskottet, kritiserade regeringen för att den inte tagit intryck av den kritiska remissopionen, utan bara kört på med att avskaffa tvångs-Lov. Och nu är det hennes utskott som har bollen.

Tillsammans med socialutskottets Cecilia Widegren (M) gick allianspolitikerna hårt åt Jan Lindholm (MP) för Miljöpartiets stöd till Socialdemokraterna när det gäller hela frågan om vinster i välfärden.

– Vi måste få ut mer vård för pengarna, i dag försvinner pengarna och vårdföretag gör konkurser. Kontrollen av privatvården kräver också mycket tid och pengar, svarade Jan Lindholm.

Den 17 december ska riksdagen rösta om Lov och Sverigedemokraterna har deklarerat att partiet ska gå emot avskaffandet av tvångs-Lov. Men SD:s Hanna Wigh dök aldrig upp på Privatvårdsdagen och förklarade partiets strategi, trots att hon tackat ja till att medverka i debatten.

Relaterat material

”Seriösa företag har ingen anledning att oroa sig”

Kristdemokraterna anmäler regeringen

Sjukvårdsministern kör på med Lov-prop

”Vi behöver utveckla vårdvalet”

Riksrevisionen sågar Lov

Bråttom med Lov-stoppet

Regeringen vill snabbstoppa etableringsfrihet

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev