Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Praktikertjänst vill stänga vårdcentral

Publicerad: 5 februari 2020, 10:01

Dålig ekonomi och svårigheter att rekrytera fast personal gör att Praktikertjänst vill stänga en av sina vårdcentraler i Västra Götalandsregionen. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

PraktikertjänstVästra GötalandsregionenPrimärvård

Linda Berglund

linda.berglund@dagensmedicin.se


Vårdcentralen Bohuspraktiken ligger i Bohus i Ale kommun och har omkring 5 000 listade patienter och 12 medarbetare, men har haft svårt att rekrytera personal. Därför har Praktikertjänst ansökt hos regionen om förtida upphörande av vårdavtalet. Säger regionen ja kommer vårdcentralen att stänga 31 maj.

– Det är naturligtvis ett väldigt tråkigt beslut att behöva stänga verksamheten, och jag beklagar att vi inte lyckats rekrytera medarbetare som kan leda och driva verksamheten. Vi har vridit och vänt på alla stenar, men inte kunnat hitta en långsiktig lösning för att driva verksamheten vidare, säger Sofie Wallenberg, chef för verksamhetsutveckling på Praktikertjänst, i pressmeddelandet.

Företaget driver ytterligare tre vårdcentraler i området kring Bohus och patienter och barn som är listade vid Bohuspraktiken kommer att kunna lista om sig på valfri vårdcentral.

Hälso- och sjukvårdsnämnden i regionen ska ta beslut i frågan den 27 februari.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev