Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Privat mottagning förlorar avtal efter påstått fusk

Publicerad: 11 februari 2010, 08:01

En privat mottagning i Malmö anklagas för att ha fuskat med listningen och ha anställt en läkare med indragen legitimation.


Privata Läkarkonsulten i Malmö godkändes som en enhet inom Hälsoval Skåne i december. Nu säger regionen upp avtalet med hänvisning till påstådda brister i verksamheten. Bland annat ska Läkarkonsulten ha saknat en specialist i allmänmedicin och haft en läkare med indragen legitimation i personalen.

Dessutom anklagas mottagningen för att ha slarvat eller fuskat med listningen av de uppemot 800 patienterna.

– Det är mycket oklara underlag som de har lämnat in med gamla underskrifter. Det är mycket tydligt i vårt regelverk att så inte får ske, säger Gilbert Tribo (fp), ordförande i regionens närsjukvårdsberedning, till Sveriges Radio Malmö.

Läkarkonsultens verksamhetschef Norma Opitz tillbakavisar anklagelserna om medvetet fusk med listorna. När det gäller läkaren utan legitimation förklarar hon att han inte har tagit emot patienter.

– Han har varit ett stöd för de läkare vi har haft här i visst arbete där de inte klarat svenska språket eller vetat hur man hanterar en dator, säger hon till lokalradion.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev