Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Privata vårdcentraler vägrar insyn

Publicerad: 8 oktober 2015, 08:51

Två vårdcentraler i Kronoberg vill inte att regionen granskar de journaler som ligger till grund för deras ersättningar.


Ämnen i artikeln:

Region Kronoberg

Sveriges Radio P4 Kronoberg rapporterar att två privata vårdcentraler i länet inte vill lämna ifrån sig patientjournaler när Region Kronoberg ska genomföra sin årliga kvalitetsgranskning.

Den ena vårdcentralens verksamhetschef uppger för radion att vårdcentralen fick grönt ljus i fjolårets granskning och att han uppfattar den nya granskningen som ett illvilligt påhopp från regionen. Verksamhetschefen för den andra vårdcentralen ställer sig frågande till om det är lagligt att lämna över åtkomsten till patientuppgifter till den medicinska chefen för regionens vårdval.

Enligt Sveriges Radio P4 Kronoberg har de båda vårdcentralerna fått mer i ersättning för multisjuka patienter än andra vårdcentraler i april i år. Regionrådet Lennart Värmby (V) är också kritisk till att vårdcentralerna vägrar insyn och säger till radion det väcker misstankar om att de inte kör med rent spel.

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Region Kronoberg

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev