tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Region Skåne stäms för avtalsbrott

Publicerad: 21 september 2020, 12:31

Foto: Emil Langvad/Bildbyrån

Efter misstankar om felaktig upphandling bröt Skåne kontraktet med Vårdinnovation Sverige AB. Nu svarar företaget med att i sin tur stämma regionen för avtalsbrott.

Ämnen i artikeln:

Region SkåneDigital vårdVårdinnovation

Malin Wernström

malin.wernstrom@dagensmedicin.se


Efter uppgifter som SVT rapporterade om i samband med en granskning av en upphandling som företaget vann valde Region Skåne att avsluta samarbetet med företaget. .

Nu stämmer Vårdinnovation Sverige AB regionen för avtalsbrott, något Kristianstadsbladet var först att rapportera om. Det är oklart exakt hur mycket företaget begär i skadestånd, eftersom nästan alla summor är sekretessmarkerade i stämningsansökan.

Avtalet avser ursprungligen det digitala verktyget Vårdexpressen som skulle effektivisera patientbesöken på regionens vårdcentraler.

Vårdinnovation Sverige AB skriver i sin stämningsansökan att det inte förekommit något avtalsbrott, och att det därför inte finns grund för att bryta avtalet.

I ett mejlsvar till Dagens Medicin skriver Sara Johansson, kommunikationschef för Vårdinnovation, att man gärna hade fortsatt samarbetet med Region Skåne.

"För Vårdinnovation är det självklart att hålla ingångna avtal. När Region Skåne utan skälig grund bröt ingånget avtal konsulterade Vårdinnovation flera av Sveriges ledande jurister inom avtals- och upphandlingsrätt, som alla bedömde att Vårdinnovation har rätten på sin sida", skriver Sara Johansson. .

Dagens Medicin söker Region Skåne.

Detta är en rättad version.

Relaterat material

Skåne avbryter it-samarbete efter misstänkta oegentligheter

Misstänkt jäv stoppar Skånes digitala vårdcentral

Upphandling polisanmäls av Region Skåne

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev