Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Reinfeldts invigningstal får kritik

Publicerad: 21 oktober 2008, 14:57

Sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (m) klipper bandet när Carema inviger en ny vårdcentral i Stockholm. Chefer på vårdcentraler i närheten känner sig missgynnande.


Det är i en debattartikel i Dagens Nyheter som fem läkare och chefer från vårdcentraler i södra Stockholm anser att Filippa Reinfeldt agerar olämpligt då hon ställer upp som affischnamn åt den nya vårdcentral som drivs av det privata vårdbolaget Carema och som öppnas vid Gullmarsplan i morgon, onsdag.

I Vårdval Stockholm konkurrerar vårdcentralerna om patienterna och de fem artikelförfattarna misstänker att patienter nu kommer att lämna deras verksamhet för att i stället lista sig på den vårdcentral som Filippa Reinfeldt inviger.

Men Filippa Reinfeldts pressekreterare, Andreas Eriksson, har ingen förståelse för läkarnas reaktion och tycker inte att invigningsuppdraget innebär något missgynnande av andra vårdcentraler.

– Hon besöker och inviger olika sjukvårdsverksamheter varje vecka. Konkurrensen vårdcentralerna emellan handlar ju om den sjukvård som ges, inte vem som invigningstalar, säger han.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev