Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Allmänmedicin

Så ska vi äta för hälsan och miljön

Publicerad: 17 januari 2019, 07:22

Frukt, nötter, bönor och fullkorn. Det är enligt forskarna mat som gynnar både kropp och klot.

Foto: Getty images

Mer än dubbelt så mycket frukt, grönsaker, nötter och baljväxter och en halvering av köttkonsumtion och socker. Det är en del av omställningen som krävs för att jordens befolkning ska få näringsriktig mat som är hållbar för miljön, enligt en ny rapport.


Mer växtbaserat och betydligt mindre kött och socker. Budskapet från de 37 experter från 16 länder som ligger bakom rapporten EAT-Lancet Comission, är tydligt. Ska jordens befolkning, som förväntas vara

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev